Davis Cup: Španci u izmjenjenom sastavu protiv Kazahstana

Španska Davis Cup reprezentacija, akutelani prvaci svijeta, u prvom kolu Svjetske grupe igra protiv reprezentacije Kazahstana. U odnosu na šampionski tim iz finala u Sevilli, u februaru će španci imati sasvim izmjenjen sastav.

U finalu protiv Argentine krajem 2011. godine (pobjeda 3-1) su u sastavu Španije bili Rafael Nadal, David Ferrer, Feliciano Lopez i Fernando Verdasco. Špance je do naslova pobjednika vodio Albert Costa.

Niko od spomenutih igrača nije se stavio na raspolaganje novom selektou Alexu Corretji za ogled protiv Kazahstana u Oviedu, od 10. do 12. februara. Stoga je Corretja pozvao Nicolasa Almagra, Marcela Granollersa, Juana Carlosa Ferrera i Marca Lopeza.

Nicolas Almagro, 11. teniser svijeta, u početku je govorio kako nije siguran hoće li zaigrati za reprezentaciju prvi puta nakon gotovo dvije godine, ali je kasnije poručio ''kako je ponosan što je uključen''.

Juan Carlos Ferrero vraća se u reprezentaciju prvi puta nakon 2009. godine, dok će specijalistu za parove Marcu Lopezu ovo biti debitantski nastup.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.