Australian Open 2012: Azarenka u finalu

Beloruskinja Viktorija Azarenka plasirala se u svoje prvo Gren slem finale pošto je u polufinalu Australijan opena sa 6:3, 1:6, 6:3 pobedila Kim Klajsters.
Azarenka je u dubl i miks-dubl konkurenciji tri puta igrala u finalu u Melburnu, ali je svaki put poražena. Prvi set na Rod Lejver areni je dobila Azarenka sa 6:4 zahvaljući brejku u trećem gemu. Belgijanka je furiozno odigrala drugi set koji je dobila sa 6:1.

U trećem setu je Azarenka ponovo rano stigla do brejka već u drugom gemu. Međutim i u naredna dva gema su razmenjeni brejkovi. Posle sedmog gema koji je trajao skoro deset minuta Klajsters se vratila u meč jer je uspela da vrati brejk. Međutim već u narednom gemu Beloruskinja je četvrti put na meču "oduzela" servis protivnici i u narednom gemu stigla do pobede. Meč je trajao dva sata i 12 minuta.

Klajsters je osvojila jedan poen više od protivnice (91:90), ali je ipak ostala bez devetog Gren slem finala u karijeri. 28-godišnja Belgijanka je prošle godine osvojila Australijan open, a tri puta je pobeđivala i na US openu.

U trećem gemu prvog seta Azarenka je napravila prvi brejk na meču i povela sa 2:1. Beloruskinja je ofanzivno ušla u meč, dobro je riternirala i primoravala Belgijanku da na svoj servis igra poene duže od planiranog.

Već u narednom gemu Klajsters je došla do tri brejk lopte, ali ih je olako ispustila. Azarenka je zahvaljujući neiznuđenim greškama protivnice u tim trenucima sačuvala brejk prednosti.

U nastavku seta se igrao kvalitetan tenis, a Azarenka je u devetom gemu bila blizu osvajnja prvog seta, ali je Kim Klajsters uspela da osvoji četvrti gem na meču. Beloruskinja nije iskoristila dve meč lopte na servis protivnice.
Ipak u narednom gemu je Azarenka bila sigurna na svoj servis i posle 49 minuta igre dobila je prvi set.

U prvom setu su presudile neiznuđene greške, Klajsters ih je napravila osam više od protivnice (18:10). Belgijanka je imala jedan viner više od Beloruskinje (12:11), ali je bila neuspešnija i na svoj prvi (67%:80%) i na drugi servis (40%:58%).

Belgijanka je na pravi način ušla u drugi set. Prvo je sigurnim servisom osvojili prvi gem, a zatim iskoristila brejk loptu i povela sa 2:0.U narednom gemu Azernka je bila blizu brejk lopte, ali joj je na 30:30 zasmetalo Sunce. Kim je osvojila i naredni poen i stigla do 3:0.

Nastavila je u istom ritmu do kraja seta prva nositeljka, a Azarenka je uz dosta problema uspela da osvoji samo jedan gem u drugom setukoji je trajao 36 minuta.

Treći set je počeo kao i prvi. 22-godišnja Beloruskinja je rano stigla do brejka. Odmah u trećem gemu Klajsters je "odgovoril", ali je Azarnka ponovo napravila brejk koji je "čuvala" sve do sedmog gema. U najdužem gemu na meču posle velike borbe i nekoliko brejk i gem lopti Klajsters je osvojila gem i stigla do 4:3. Publika na Rod Lejver areni je očekivala da će Klajsters rutinski osvoji gem na svoj servis, ali je Azarenka napravila četvrti brejk na meču i u narednom gemu posle 47 minuta igre u trećem setu stigla do svog prvog Gren slem finala.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.