Australian Open 2012: Rezultati 22.1.2012. godine - teniserke

Kim Clijsters uspjela je ostvariti nemoguće, braniteljica naslova prvog Grand Slama sezone opasno je visila u meču protiv pete nositeljice, Kineskinje Na Li, ali je nakon tri mukotrpna seta ostvarila vrijednu pobjedu. Clijsters je početkom prvog seta pri rezultatu 3:3 ozlijedila gležanj, ali se nakon medicinske intervencije ipak vratila na teren.

Kineskinja je iskoristila slabost Clijsters i breakom sa 6:4 uzela prvi set. Drugi set rješavao se u tie breaku i tu je nastala prava drama. Kineskinja je povela sa 6-2 i činilo se kako je pitanje pobjednice riješeno, ali se Clijsters uspjela vratiti i poravnati rezultat na 6-6, pritom spasivši četiri meč lopte.

Ostatak je povijest, Clijsters je iskoristila pogreške Kineskinje, uzela set u trinaestoj igri i na krilima ostvarenog u trećem setu brzinski došla do prednosti od 4:0. Li se pokušavala vratiti, ali je Belgijka ipak sa 4:6, 7:6 i 6:4 uzela veliku pobjedu vrijednu četvrtfinala.

"Ne mogu vjerovati da sam pobijedila. Prije meča znala sam da će biti teško, ali nisam očekivala ovo. Razmišljala sam o predaji, ali nisam željela odustati na posljednjem nastupu na Australian Openu", rekla je Clijsters, koja će u četvrtfinalu snage odmjeriti s prvom nositeljicom Caroline Wozniacki.

Prva tenisačica svijeta rutinski je odradila posao u osmini finala, bez većih poteškoća na tribine je ispratila srpsku tenisačicu Jelenu Janković nakon sat i 40 minuta igre u meču u kojemu je sudila naša Marija Čičak. Wozniacki je prohujala prvim setom ne prepustivši Janković ni gema, a unatoč nešto jačem otporu Janković u drugom setu, Wozniacki je sa 6:0 i 7:5 rezervirala mjesto u četvrtfinalu.

Drugi četvrtfinalni par čine Victoria Azarenka i Agnieszka Radwanska. Azarenka, postavljena za treću nositeljicu, prepustila je tek četiri gema Čehinji Benešovoj, a još uvjerljivija bila je Radwanska, koja je odradila lakši trening i nakon samo 54 minute došla je do pobjede nad Njemicom Julijom Goerges.

Australian Open, tenisačice, osmina finala: Wozniacki (Danska, 1) - Janković (Srbija, 13) 6:0, 7:5 , Clijsters (Belgija, 11) - Li (Kina, 5) 4:6, 7:6, 6:4, Azarenka (Bjelorusija, 3) - Benešova (Češka) 6:2, 6:2, A.Radwanska (Poljska, 8) - Goerges (Njemačka, 22) 6:1, 6:1

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.