Murray dominantan protiv Nishikorija

Australian Open 2102: Britanski teniser Andy Murray pridružio se u polufinalu Federeru i Nadalu nakon što je rano jutros na terenima Australian Opena pobijedio japanskog tenisera Kei Nihsikorija sa ubjedljivih 6-3,6-3 i 6-1.

Kako prvi grandslam sezone ponudi neku od senzacija, ni ove godine nismo bili bez toga. Nishikori je bio pravo iznenađenje turnira.

Prvi Japanac u četvrtfinalu Grand Slama nakon 80 godina, Kei Nishikori, ipak nije uspio nastaviti dalje. U osmini finala je senzacionalno izbacio Francua Jo-Wilfreda Tsongu, ali protiv Murrayja nije imao snage.

Četvrti nositelj, Murray, za prvi set bio je dovoljan jedan break više u odnosu na protivnika. Tri seta trajala su tek nešto više od 120 minuta.

U polufinalu će Murray igrati s boljim iz ogleda Novak Đoković - David Ferrer. Drugog finalistu saznat ćemo nakon meča Rogera Federera i Rafaela Nadala.


Za prolaz u finale Murray će morati igrati protiv boljeg iz duela Novak Đoković - David Ferrer koji je upravo u toku (rezultat).

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.