Australian Open 2012: Nadal preko Federera do finala

Rodžer Federer je najavio veliki povratak u 2012. godini, ali na prvom grend slemu u sezoni to nije pretvorio u delo pošto ga je u polufinalu Australijan opena zaustavio Rafael Nadal - 6:7 (5), 6:2, 6:7 (5), 6:4.

Švajcarac je više prikazao u dosadašnjem toku turnira, a podatak da je do polufinala došao bez izgubljenog seta ulivao mu je dodatnu dozu samopouzdanja pred duel sa starim poznanikom.

Mnogi su govorili da Nadal nije dovoljno spreman, da ne može da pronađe formu koja ga je krasila kada je bio prvi teniser sveta, ali Španac je strpljivo ćutao i radio, čak i kada je gubio sa 4:1 u prvom setu.

Nadal je uspeo da izbori tajbrejk, međutim, Federer je bio neumoljiv i poveo je sa 1:0 u setovima.

Treći teniser sveta nije iskoristio psihološku prednost iako je odmah stekao brejk prednosti i u drugom setu, ali stvari na terenu su se munjevito preokrenule jer je Nadal izjednačio na 1:1 u setovima - 6:2.

Federer je pokazao svežinu na početku trećeg seta, slomio servis Nadala, međutim, kao i u prvom setu nije zadržao prednost, pa se pristupilo novom tajbrejku gde se Nadal osvetio Federeru i poveo sa 2:1 u setovima.

Brejkovi su izostali i u četvrtom setu sve do same završnice kada je ruka zadrhtala Federeru, a Nadal ga kaznio i poveo sa 5:4. Dugo je trajao odlučujući gem, imao je Švajcarac i dve brejk prilike, ali posle više od tri i po sata igre meč je okončan pobedom Nadala - 6:4.

Španac u finalu čeka pobednika meča između Novaka Đokovića i Endija Mareja.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.