ATP Cincinnati:Murreyu titula, Đoković predao

Britanac Andy Murray je osvojio ATP masters u Cincinatiju nakon što je vodio u finalnom meču, rezultatom 1-0 u setovima i 3-0 u drugom setu, Novak Đoković predao meč zbog povrede. Đoković se mučio sa svojom povredom ali i sjajnom igrom britanca pa je nakon medicinskog time-outa odlučio da preda meč. Večerašnji poraz je tek drugi za Đokovića ove godine, a prvi u nekom finalu.

Murray je očigledno u meč ušao sa mnogo više motiva i to se vidjelo po rezultatu. Đoković u prva dva servis gema nije osvojio nijedan poen na drugi servis i Britanac je odmah napravio brejk i tako stekao startnu prednost.

U trećem gemu Đoković uspjeva da spasi jednu brejk loptu i dobije svoj prvi gem, ali je bilo očigledno da je Murray raspoloženiji ušao u finale. Đoković do prve brejk prilike dolazi tek u šestom gemu, a nakon toga i drugu koju koristi za 3:3. Ipak, Murray odmah uzvraća na brejk i vraća prednost. U nastavku Murray sigurnim servisom osvaja prvi set.

Očigledna je bila iscrpljenost Novaka, ali i oštar bol u desnom ramenu, zbog kojeg je zatražio medicinski tajm-aut. Iako se Novak opredjelio da nastavi meč, vidjelo se da ga povreda ozbiljno muči i da zbog nje ne udara dovoljno dobro. Murray već u prvom gemu lako dolazi do novog brejka, a potom osvaja gem na svoj servis sa nulom.

U trećem gemu Novak se borio, ali Mari pravi novi brejk i svjetski broj jedan potom je morao da preda. Povreda zbog koje je Đoković morao predati meč je iste prirode zbog koje mu je Tomas Berdych morao predati meč u polufinalu.

Rezultat finala mastersa u Cincinatiju:
Andy Murray (GBR) - Novak Đoković (SRB) 6-4, 3-0 (predao Đoković)

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.