US Open 2011 : Ljubičić u drugom kolu

Ivan ljubičić, nekada treći teniser svijeta, bio lje bolji od Slovenca Blaža Kavćića sa 7:6(5), 3:6, 6:1, 7:5.
Ljubičić je šesti put u karijeri prošao prvo kolo US Opena. Na turniru na kojem nikad nije otišao dalje od trećeg kola Ljubičić.
Gotovo tri sata trebala su Ivanu Ljubičiću da u četiri seta riješi posao protiv tvrdog, ali danas i prilično nesigurnog Blaža Kavčiča.
Kavčič je napravio čak 11 dvostrukih pogrešaka (koliko i neprisiljenih), a naš drugi reket dvije i isto toliko neprisiljenih. Vjerojatno je meč mogao trajati puno kraće da je Ljubičić bolje koristio prilike za break. Imao ih je 11, a iskoristio tri.

Prvi set bio je u potpunosti poravnan, skoro i u tie-breaku, kad je Ljubičić prvo osvojio mini-break, zatim ga izgubio, ali Slovenac je ipak popustio. U drugom je zaskočio Ljubičića s breakom i nije se tu puno dalo napraviti, ali se Kavčič gotovo raspao u trećem dvaput izgubivši servis. Ljubičić je svoj treći break ostavio za pravo vrijeme.

Na kraju je Ljubičić imao 23 asa i 87 posto osvojenih poena na prvom servisu. Imao je 23 winnera, Kavčič četiri.

Ljubo u drugom kolu ide na Davida Nalbandiana, danas 76. igrača svijeta. Igrali su dosad osam puta, a Ljubičić je dobio pet mečeva. Bit će im ovo prvi ogled na Grand Slam turniru. U posljednjem dvoboju Ljubičić je dobio u prvom kolu Cincinnatija 2010. 7:5, 6:0.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.