US Open 2011 : Čilić uspješan na startu

Marin Čilić startovo pobjedom US Open. On se plasirao u drugo kolo US opena, pošto je savladao Rajana Herisona iz SAD sa 6:2, 7:5, 7:6 (9-7).

U prvom setu mladi Amerikanac je odigrao očajno, u naredna dva je servirao za set, ali nijednu priliku nije bio ni blizu da iskoristi.

Čilić, koji je postavljen za 27. nosioca, u drugom kolu će igrati sa boljim iz okršaja domaćeg takmičara Majkla Janija i Bernarda Tomića iz Australije.

Herison je u ranoj fazi prvog seta imao dve brejk lopte, ali nije uspeo da ih realizuje i posle toga mu se igra potpuno raspala – ređao je duple greške, nervirao se i grešio, pa Čilić ništa spektakularno nije morao da učini da bi osvojio prvi set.

U drugom setu 19-godišnji Herison se konsolidovao, čak je došao u situaciju da servira za izjednačenje, ali je potom izgubio tri gema u nizu, samim tim i set.

I u trećem setu Amerikanac je došao do brejka pri rezultatu 5:5, ali ponovo je odigrao loše kada je bilo najpotrebnije i izgubio je gem bez osvojenog poena. Herison je u taj brejku vodio sa 5-2, imao je i set loptu na 6-5, ali i tu priliku je propustio, pa je Čilić zasluženo stigao do trijumfa.

Hrvatski teniser imao je 39 direktnih poena i 41 neiznuđenu grešku, dok je Amerikanac imao 11 ’vinera’ i 37 grešaka.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.