WTA US Open 2011: Ana Ivanović u drugom kolu

Nekada prva teniserka svijeta Ana Ivanović plasirala se u drugo kolo US opena, pošto je savladala Kseniju Pervak iz Rusije sa 6:4, 6:2.
Levoruka teniserka prva je napravila brejk već na startu meča, ali je Ana uspela da preokrene i da dođe do pobede.

Za plasman u treću rundu srpska teniserka boriće se sa boljom iz okršaja Jevgenije Rodine i Petre Cetkovske, od koje je izgubila na Vimbldonu.

Već na samom startu meča ruska teniserka napravila je brejk i povela sa 2:0. U četvrtom gemu Ivanovićeva je imala dve šanse da anulira zaostatak, ali nije ih realizovala.

Ono što nije tada, Ana je učinila u osmom gemu – napravila je brejk, izjednačila na 4:4, a potom je uzela i naredni gem završivši ga direktnim poenom iz forhenda (5:4).

U narednom gemu je pri rezultatu 30:30 snažnim forhendom naterala rivalku na grešku, a prvu set lopta realizovala je munjevitom forhend paralelom na samu liniju – 6:4.

Seriju uzastopno dobijenih gemova srpska teniserka produžila je na pet, napravila je novi brejk i povela sa 2:0 u drugom setu. U naredna dva servis gema suočila se sa po jednom brejk loptom rivalke, ali je obe neutralisala i povela sa 4:1.

Nepisano fudbalsko pravilo ovoga puta bilo je primenjivo i u tenisu – Ruskinja nije iskoristila svoje šanse, a kazna je stigla u vidu novog brejka Ivanovićeve za vođstvo od 5:1.

Do kraja meča razmenjen je još po jedan brejk i Ivanovićeva je zasluženo stigla do trijumfa za 80 minuta igre. Srpska teniserka imala je 19 'vinera' i 33 neiznuđene greške, a Pervakova je zabeležila 11 direktnih poena i 22 greške.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.