Wozniacki pobjednica u New Havenu

Otkad je 2008. godine prvi put nastupila na WTA-ovu turniru u New Havenu, danska tenisačica Caroline Wozniacki jednostavno je nepobjediva u Connecticutu...

U subotu je u finalu turnira pobijedila češku kvalifikanticu Petru Cetkovsku 6-4, 6-1 upisavši 17. pobjedu u 17. nastupu na turniru. Osvojila ga je četvrti uzastopni put i time izjednačila rekord Venus Williams koja je na istom mjestu u neprekinutom nizu pobjeđivala od 1999. do 2002. godine.

Četrdeseta tenisačica svijeta nije uspjela iznenaditi prvu nositeljicu i prvu igračicu po WTA-ovoj ljestvici nakon sedam pobjeda u nizu računajući kvalifikacije. U glavnom je turniru 26-godišnja Čehinja nanizala pobjede nad petom nositeljicom Agnieszkom Radwanskom, četvrtom Marion Bartoli i drugom Na Li.
Finale je zbog uragana Irena prebačeno sa 17 na 13 sati po lokalnom vremenu. Pljusak je prekinuo meč u trajanju od stotinu minuta već na samom početku, u trećem gemu meča.

Dankinja će od sljedećeg tjedna svoj prvi Grand Slam naslov na US Openu napadati također s pozicije prve nositeljice. U New York dolazi sa šest ovogodišnjih naslova, s tim da je na ovaj u New Havenu čekala puna 2.5 mjeseca, od kopenhagenskog trijumfa u lipnju.

WTA New Haven, finale:
Wozniacki (1) – Cetkovska 6-4, 6-1

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.