Wozniacki dala otkaz treneru - ocu

Prva teniserka svijeta dankinja Caroilne Wozniacki sporazumno je prekinula je saradnju sa svojim trenerom, njenim ocem, Piotrom Wozniackim.

Nakon poraza od Slovakinje Dominike Cibulkove u Wimbledonu, tata i kćer Wozniacki pokrenuli su raspravu o promjeni stila igre danske tenisačice. Wozniacki, koja još nije osvojila niti jedan Grand Slam turnir, često je na meti kritika stručnjaka i novinara zbog predefenzivnog stila igre.

Stoga je obitelj Wozniacki odlučila angažirati novog trenera koji će putovati s Caroline, no, on (ili ona) još nije stupio na dužnost. Stoga je otac Piotr, bivši profesionalni nogometaš koji je tijekom njezine cijele karijere obnašao dužnost trenera svoje kćeri, odlučio otputovati s njom na dva turnira, u Toronto i Cincinnati. Na oba je prva igračica WTA ljestvice izgubila u prvim nastupima.

- Svakoga dana smo od jutra do večeri slušali priče i sugestije kako bi Caroline trebala igrati. Eto, sada pokušava nešto novo. Svi joj govore kako bi trebala biti vrlo agresivna, a ne defenzivna igračica. No, kao što vidite, Caroline sada ne može dobiti niti jedan meč jer ne zna što treba raditi na terenu i kako igrati! Ja više nisam njezin trener. No, bilo kako bilo, ona mi je kćer i uvijek ću joj davati maksimalnu podršku – rekao je Piotr Wozniacki.

Identitet novog trenera Caroline Wozniacki još nije poznat. No, poznato je da će 21-godišnja Dankinja nastupiti na WTA turniru u New Havenu sljedećeg tjedna. Tamo će pokušati dobiti barem pokoji meč prije US Opena...

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.