ATP Cincinnati : Murrey prvi polufinalist

Škot Andy Murrey prvi je polufinalista Mastersa u Sinsinatiju, pošto je bez problema savladao Francuza Žila Simona 6:3, 6:3. Meč je trajao sat i 35 minuta.
Posle razočaravajuće eliminacije na startu Montreala, četvrti nosilac se donekle vratio u formu, mada nijedan teniser nije briljirao. U meču punom dugih razmena udaraca sa osnovne linije prevagnula je Marijeva upornost i preciznost u ključnim momentima.
Po velikoj vrućini četvrti teniser sveta imao je dosta problema sa servisom i forhendom u prvom setu, mada je u drugom igrao dosta bolje. 

Posle kašnjenja meča zbog aktiviranja požarnog alarma, Mari je posle borbe realizovao četvrtu brejk loptu i oduzeo servis protivniku već u prvom gemu, samo da bi Simon uzvratio brejkom nakon poena gde su razmenili fantastičnih 37 udaraca. 

Škot je već u narednom gemu imao dve šanse da ponovo napravi brejk, ali je brzopleto poslao dve lopte u mrežu i Simon osvaja gem. 

Izjednačenost nije dugo trajala, pošto je četvrti nosilac ponovo došao do brejka u petom gemu posle odličnog forhend vinera. Simon je pri rezultatu 5:3 servirao za ostanak u setu, ali je Mari tada "dodao gas", obezbedio tri vezane set lopte i lako sve završio za 6:3. 

U drugom setu Škot je igrao mnogo bolje, a Simon je predstavljao pretnju samo u trećem gemu, kada je posle slabog drop šota Marija došao do brejk šanse. Ipak, to je bilo sve od Francuza, pošto Mari neutrališe njegove napade, a potom pravi novi brejk i posle 95 minuta bez većih problema dolazi do pobede. 

A routine service game took him to within two games of the last four, and, after a hold apiece, he duly booked his place with a well-timed drop shot. 

Ovo je bio sedmi uzastopni trijumf Marija nad Francuzom. Škot će u polufinalu čekati pobednika duela Rafael Nadal - Mardi Fiš.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.