ATP Cincinnati : Đoković u finalu, Berdih predao meč

Novak Đoković plasirao se u finale Mastersa u Sinsinatiju pošto mu je po završetku prvog seta zbog povrede meč predao Čeh Tomaš Berdih.
Đoković je dobio prvi set sa 7:5 dobivši četiri vezana gema, a nakon toga Čeh je prišao mreži i rekao da ne može više da nastavi.

Protivnik prvog tenisera u šestom finalu Masters turnira ove sezone biće Britanac Endi Mari koji je prethodno u dva seta savladao Amerikanca Mardija Fiša.

Bio je ovo osmi duel Đokovića i Berdiha i sedma pobeda srpskog tenisera, peta uzastopna. Čeh je ove nedelje u Sinsinatiju još jednom pokazao koliki potencijal ima, lako je dobio Rodžera Federera, ali u polufinalu je naleteo ove godine maltene nepobedivog Novaka Đokovića. Ovo je srpskom teniseru 57. pobeda u 58 duela u 2011. godini.

Počelo je sigurnim servisima oba tenisera. U prva tri gema Đoković je osvojio svih sedam poena kada bi ubacio prvi servis, a Berdih sva četiri i to dovoljno govori koliko je na ovakvoj vrsti pogloge važan početni udarac. Odličnu priliku Novak je propustio u četvrtom gemu. Imao je 0:30 i drugi servis Čeha, uspeo je kasnije i da se izbori za brejk priliku, ali se Berdih izvukao dobrim servisima.

Sledeća dva gema teniseri koji su servirali lako su dobili, a onda je Berdih napravio brejk i dobio često ključni sedmi gem. Imao je Čeh 0:40, Novak je spasao prvu brejk loptu, ali je kod druge Berdih pogodio nekoliko linija i poveo je sa 4:3. Delovao je Čeh sigurno u tim trenucima, lako je dobio još jedan servis gem, ali se u desetom gemu stegao kada je servirao za set.

Đoković je izborio dve vezane brejk lopte, a drugu je iskoristio pošto je Čeh napravio duplu servis grešku. Upao je u tim trenucima Berdih u Đokovićev ritam, Novak je lako dobio preostale gemove i dobio prvi set za 7:5, a onda je Čeh predo meč.

Uzeo je Čeh prethodno neku tabletu protiv bolova, a i u četvrtfinalu protiv Federera u nekoliko navrata se požalio na povredu.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.