Otkriveno čega se sve boji Nadal


Nadalova majka je otkrila i da je njen sin u stanju da je pozove uvečer iz restorana i po par puta da bi je podsjetio da ugasi vatru u kaminu.
Ma koliko djelovao nedodirljivo na terenu, sjajni španski teniser Rafael Nadal ima dosta strahova, baš kao i obični smrtnici. Njemu bliske osobe otkrile su čega se Rafa boji. 

Naime, Rafa ima brojnu porodicu, stric Toni mu je trener, drugi stric Migel Angel je sada pomoćni trener u španskoj Mallorci.

Rafa je teško podnio razvod svojih roditelja 2009. bio je očajan, iako to nije pokazivao u javnosti.

Njegova mama Ana Maria kaže da je Rafa veoma emotivna osoba, da je nesiguran van terena i da ima neke strahove koji zapanjuju ljude koji ga poznaju sa terena.

„Boji se mraka, uvijek spava sa svjetlom ili upaljenim televizorom. Kada grmi i sijeva, kao mali se krio pod ćebe. Ostao je strah, nikome ne da da napusti kuću kada se čuje grmljavina. I, uvijek vozi oprezno, nikada ne pretiče na putu i ne utrkuje se“, kaže Rafina majka. 

Ona je otkrila i da je njen sin u stanju da je pozove uvečer iz restorana i po par puta da bi je podsjetio da ugasi vatru u kaminu.

Njegova mlađa sestra Maribel kaže da je Rafa pažljiv, da se nikada nije ponašao prema njoj grubo, da neki put ne smije da mu kaže šta je muči kako ga ne bi uznemiravala pred meč.

„Ponekad je kao uplašena mačka, ali je najbolji brat na svijetu. Znate kako šikaniraju i guraju mlađe sestre u stranu, on je sušta suprotnost, uvijek me je pozivao da izađem sa njegovim društvom, iako sam pet godina mlađa“, dodaje Maribel.

Rafa nikada ne roni ako ne vidi dno.

„Uvijek priča da će kupiti brod, ali je vrlo oprezan. Nikada ne skače sa stijene u vodu, iako je to većini njegovih drugova omiljena zabava“, rekla je na kraju Rafina sestra.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.