Federer nezadovoljan podlogom na US Openu, prespora mu

Pobjeda nad Giraldom Federeru je bila 224. u karijeri na nekom Grand Slam turniru, čime se na ljestvici najboljih u Open Eri, od 1968. godine, na drugom mjestu poravnao s Andreom Agassijem. Ispred njih je jedino Jimmy Connors, koji je dobio 233 meča na četiri najveća.
"Igrao sam puno Grand Slam turnira u nizu, ostao sam zdrav, vjerujem da ovo govori kako sam u karijeri radio puno toga kako treba", kazao je Švicarac o podatku kojega nije bio svjestan prije susreta s novinarima: "Vrlo sam zadovoljan zbog toga, mislim da će mi pomoći da idem u pravom smjeru".
Nekada je u New Yorku tvrda podloga bila brža nego na Australian Openu, ali kako se da zaključiti iz Federerovih riječi, više nije tako.

"Stvar je u tome da se nameće pitanje - možda su napravili pogrešku? Vjerujem da je stvar u bojanju terena za ovu godinu, sve je nekako preoštro, što je šteta. Svi Grand Slam turniri postali su previše slični jedan drugome", opisao je peterostruki pobjednik US Opena, od 2004. do '08. godine: "Mislim da bi se ovaj turnir trebao razlikovati od Australian Opena, a sada se to promijenilo".

Federer je igrao u drugom večernjem meču na stadionu Arthura Ashea i u prilagodbi na uvjete ukupno tri puta gubio servis u prva dva seta, bez mogućnosti da dobije previše besplatnih poena dok je servirao.

"Kada igrate navečer, osjećaj je da imate dovoljno vremena za svaki udarac, osjećaj je i da sve možete stići. Moglo bi biti odlično za gledanje, ali ne vjerujem da je ovo potrebno našem sportu - tenis bi trebao različito brze terene na Grand Slam turnirima, a s ovim usporavanjem, toga trenutno nema", zaključio je Švicarac.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.