US Open 2011 : Berdih, Dolgopolov, Fish i Gasquet u drugom kolu

Berdih, Dolgopolov, Fish i Gasque plasirali su se relativno lako u drugo kolo US Opena. 

Fiš je bio bolji od Tobijasa Kamkea sa 6:2, 6:2, 6:1, dok je Gaske nadigrao Ukrajinca Sergeja Stahovskog 6:4, 6:4, 6:0.
Amerikanac će u drugoj rundi igrati sa boljim iz meča De Baker – Jaziri, dok će se 13. nosilac za prolaz u treću rundu boriti sa pobednikom duela Karlović – Gonsales.
Fiš je počeo nervozno i nije dobio prvi set baš toliko lako kao što bi se prema rezultatu moglo zaključiti. Amerikanac je izgubio prvi gem na svoj servis, zatim je uzeo četiri gema u nizu, a onda je Kamke propustio nekoliko brejk lopti i priliku da se vrati u prvi set. 

U preostala dva seta Amerikanac je bio dominantan i lako je slavio. Ukupno, Kamke je iskoristio samo jednu od sedam brejk šansi, dok je Fišova realizacija bila skoro perfektna, što je i ključni statistički podatak meča. Nemac je imao 10 ’vinera’ i 39 grešaka, dok je Fiš zabeležio 28 direktnih poena i 30 grešaka. 

Iako Sergej Stahovski nema baš najbolju sezonu iza sebe, verovalo se da može da pruži nešto jači otpor Gaskeu. Ipak, Francuz je odigrao sjajan meč i došao je do trijmfa za jedan čas i 53 minuta igre.Deveti nosilac Tomaš Berdih uspešno je počeo US open, pošto je u meču prvog kola savladao Romana Žuana iz Francuske sa 6:2, 7:6, 6:1.


Prolaz u drugo kolo obezbedio je i Aleksandr Dolgopolov, koji je dobio Frederika Žila iz Portugala sa 6:4, 6:2, 7:5.
Kei Nišikori, od koga se mnogo očekivalo, imao mnogo problema sa povredama, a sada je predao meč Italijanu Flaviju Ćipoli nakon dva izgubljena seta. Upravo će se Ćipola i Dolgopolov boriti za prolaz u treću rundu. Dalje su prošli Fiš, Čilić, Gaske itd..
Jak otpor Berdihu trenutno 230. teniser na svetu pružio je jedino u drugom setu, čak je i vodio sa 4-2 u taj brejku, ali je Berdih potom uzeo pet poena u nizu. U prvom i trećem setu Čeh je bio superioran i lako se plasirao dalje. Njegov naredni rival biće Italijan Fabio Fonjini, koji je dobio Orasija Sebaljosa sa 3-1 u setovima. 

U jedinom međusobnom okršaju, 2009. u Monte Karlu, Fonjini je dobio Berdiha. Marsel Granoljers je u tri seta savladao Gzavijea Malisa i sada ge čeka ili Kukuškin ili Montanjes. 

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.