US Open 2011 : Đoković u drugom kolu, predao mu Najland

Lagan posao za prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića u prvom kolu US Opena. Đoković se plasirao u drugo kolo  US Opena nakon 44 min igre tako što mu je preado meč Irac Konor Najland pri rezultatu 6-0, 5-1, za Đokovića. Razlog predaje Irca su stomačni problemi izazvani trovanjem hranom, što je i potvrdio njegov prijatelj, četvrti reket sveta, Endi Marej.

- Najland je već dva dana u jako, jako lošem stanju, ali se i pored toga sjajno bori - napisao je Britanac na svom tviteru za vreme meča.

Đoković, koji je prošle godine stigao do finala, u drugom kolu će igrati sa boljim iz okršaja Pere Riba – Karlos Berlok.

Jelena Janković takođe je bila ubedljiva, a tokom večeri na teren izlaze Ana Ivanović i Bojana Jovanovski.

U prva dva gema Đoković je izgubio samo jedan poen, a u istom stilu igralo se do kraja seta koji je najbolji teniser sveta dobio bez izgubljenog gema.

Niland je bio pod utiskom svog tek drugog meča na Grend slem turnirima i napravio je 13 grešaka u prvom setu. Novak je imao 6 'vinera' i 4 greške.

Početkom drugog seta Niland je uzeo prvi gem na oduševljenje njujorške publike, ali to nije promenilo situaciju na terenu. Trenutno 197. teniser na svetu jedva se kretao po terenu, videlo se da ne može još mnogo da izdrži i konačno je predao meč pri rezultatu 5:1 za Novaka u drugom setu.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.