ATP Cincinnati : Murrey prvi finalist

Škot Andy Murrey prvi je finalista Mastersa u Sinsinatiju, pošto je savladao Mardija Fiša 6:3, 7:6 (10:8).
U meču koji je obilovao brejkovima, Fiš je imao 33 vinera, ali i 33 neiznuđene greške, dok je Mari mnogo bolje servirao i bio sigurniji u dugim razmenama udaraca.

Marijev protivnik u borbi za titulu biće bolji iz duela Novak Đoković - Tomaš Berdih.

Oba tenisera u meč su ušla veoma agresivno, s tim što Mari svojom "linijaškom" igrom ne dozvoljava Amerikancu da napada, bolje servira i pravi manje grešaka.

Prva dva gema teniseri bez problema osvajaju odličnim servisima, a već u trećem sledi natezanje. Ipak, Mari stiže do 2:1 uz nekoliko grešaka Fiša, a uprkos svojem lošem serviranju. Već u sledećem gemu Škot se nameće i posle velike borbe i četiri brejk prilike protivniku oduzima servis. Fiš je u tom gemu zadobio i posekotinu kolena kada se bacio da bi stigao Marijev forhend.

Posle izgubljenog brejka Fiš se budi, a Mari je morao da se pomuči da bi konsolidovao brejk. Ipak, gem završava odličnim dvoručnim bekhendom, iako je prethodno spasio brejk šansu Amerikanca.

I u šestom gemu viđena je drama, pošto je Škot bio mnogo sigurniji protivnik, ali Fiš uspeva da spasi nekoliko brejk šansi i dođe do 4:2.

Mariju se potom vraća servis i bez problema osvaja gem na svoj servis i nameće Fišu svoju igru. Fiš je uspeo da dođe do 5:3 i posle odličnog napada paralelom dođe do brejk lopte u devetom gemu, ali Marija prvo služi sreća na mreži, a potom i pri odbranama i na kraju spasava tri brejk lopte Fiša i stiže do 6:4 posle 56 minuta.
Već na startu drugog seta Škot pokazuje nadmoć i bez muke stiže do tri brejk šanse, od kojih, posle nekoliko fantastičnih odbrana Fiša ipak stiže do 1:0.

Sledi odgovor Fiša, koji se nije predao, i uz dve brejk šanse odmah vraća servis i stiže do 1:1. Slede dva lagana gema na servis, a potom još tri uzastopna brejka i ozbiljno vođstvo Marija od 4:3.

U stilu u kom se krenulo, Fiš nanovo vraća brejk i u nizu dugih poena, vinera, ali i grešaka oba tenisera, brejkova nije bilo sve dok Fiš agresivnim riternom pri rezultatu 6:5 nije stigao do dve set lopte. Mari se tada jedva izvlači i stiže do taj-brejka.

U taj-brejku su oba tenisera dosta grešila, Fiš je prvi stigao do mini-brejka, ali se Mari izvlači i dolazi do meč lopte. Prvi put je Fiš uspeo da spasi loptu, ali je u drugom navratu Mari naizgled bekhend vinerom završio meč.

Ipak, ispostavilo se da je lopta doslovno par milimetara u autu, ali posle nove razmene udaraca Mari je bio siguran i zasluženo prolazi u finale.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.