US Open 2011 : Čilić i Karlović sutra na terenu

Sa strijepnjom kakve će posljedice ostaviti uragan Irene, u New Yorku se priprema početak glavnog turnira US Opena. Tenisači i tenisačice trebali bi na teren u ponedjeljak s početkom u 11 sati po lokalnom, a 17 po našem vremenu, no zasad ne možemo biti sigurni hoće li se prvog dana uopće igrati, i koliko. Sve će diktirati oluja koja je u nedjelju već stigla do New Yorka.Zasad je izašao uvjetni raspored za ponedjeljak, a u akciji bi trebala biti i dva hrvatska aduta, Marin Čilić i Ivo Karlović - no, organizatori su ostavili ogradu da su zbog uragana moguće promjene.
U ponedjeljak bi, među ostalima, u akciji trebali biti Roger Federer, Gael Monfils, Mardy Fish i Tomaš Berdych u muškom, a Vera Zvonareva, Marija Šarapova, Petra Kvitova, Marion Bartoli, Samantha Stosur i Venus Williams u ženskom ždrijebu.
Marin Čilić bi s početkom u 17 sati po našem vremenu trebao otvoriti dan na stadionu Louisa Armstronga, drugom najvećem u teniskom kompleksu posljednjeg Grand Slam turnira sezone. S druge strane mreže bit će neugodni suparnik, 19-godišnji Amerikanac Ryan Harrison, 67. na svijetu, pa prvi hrvatski reket nema puno prostora niti vremena za prilagodbu na uvjete u prvom meču na turniru, testiranje gdje je trenutno i traženje svojeg najboljeg.

Da Harrison može biti opasan na domaćem Grand Slam turniru, lani je osjetio Ivan Ljubičić, kojega je mladi Amerikanac, nakon što je prethodno prošao kvalifikacije, svladao u četiri seta u prvom kolu. Podsjetimo, Harrisona je na jednom od četiri najveća već upoznao i Ivan Dodig, kojega je ranije ove sezone bez gubitka seta nadjačao u prvom kolu Wimbledona, također nakon uspješno odrađenih kvalifikacija.

Čilić se još nije susretao s 19-godišnjakom rodom iz Shreveporta u Louisiani, ali s obzirom da su Ljubičić i Dodig unatrag godinu dana igrali protiv njega, Marinu neće nedostajati kvalitetnih informacija o startnom suparniku.

Ivo Karlović bi u ponedjeljak trebao igrati drugi meč iza 17 po našem vremenu na terenu broj 6, na kojem je predviđeno da dan otvore Japanka Misaki Doi i Španjolka Laura Pous-Tio u ženskom prvom kolu. Karlov suparnik u prvom kolu je zvučniji nego Čilićev. Riječ je o Fernandu Gonzalezu, nekada petom tenisaču svijeta, ali s obzirom da se Čileanac kroz proteklu i aktualnu sezonu jako muči s ozljedama kuka i koljena, teško je reći gdje je trenutno igrački. Renkingom ne stoji dobro, tek je 294. na svijetu.

Gonzalez je ove godine prvi turnir odigrao tek potkraj travnja u Beogradu, a u međuvremenu je imao još četiri turnirska nastupa, uz najdalji dolazak na Challengeru u Pragu početkom svibnja, na zemlji, na kojem je bio polufinalist. Na ljetnoj sjevernoameričkoj turneji igrao je samo krajem srpnja u Los Angelesu, uz poraz od Igora Kunjicina u prvom kolu.

Iz ranijih, Gonzalezu zdravijih vremena, 31-godišnji Čileanac ne pamti Karlovića po dobrom. Ivo je slavio u njihova oba dosadašnja međusobna susreta, oba puta na travi londonskog Queen's Cluba, sa 6:3 i 7:6(4) prije šest sezona u drugom kolu, a 6:3 i 7:5 prije nešto više od tri godine u osmini finala. Iako će ovog puta igrati na tvrdoj podlozi, nije loša najava, sve da je čileanski tenisač u New York došao i s više odigranih mečeva za sobom.
Venus i Federer trebali bi na teren u večernjem dijelu programa, s početkom u jedan iza ponoći po našem vremenu. Amerikanka ide na Ruskinju Vesnu Dolonts, a Švicarac na Kolumbijca Santiaga Giralda.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.