ATP Cincinati: Federer poražen od Berdycha

U pretposljednjem četvrtfinalnom meču na ATP turniru u Cincinatiju treći reket svijeta poražen je od češkog tenisera Tomasa Berdycha sa 6-2 i 7-6 po setovima. Protivnik Čeha u borbi za finale biće pobjednik poslednjeg četvrtfinala u kojem igraju Gael Monfisa i Novak Đoković.

Pobjeda češkog tenisera je sasvim zaslužena.  Statistički podatak koji najbolje odslikava dominaciju Čeha je procenat osvojenih poena Federera na drugi servis.

Od 28 takvih poena Federer je osvojio samo sedam (25%)!

Uz to Federer na cijelom meču nije imao nijednu brejk loptu, pa bi bilo možda i nezasluženo da je izborio treći set, a mogao je.

U prvom je Berdih potpuno dominirao, napravio je brejk u trećem gemu, a onda je novim u osmom okončao taj dio igre. U drugom setu nije bilo brejkova iako je Berdih propustio puno prilika, posebno u 11. gemu koji je trajao deset minuta.

Međutim, Čeh je u taj-brejku bio mnogo stabilniji, Federer je napravio nekoliko početničkih grešaka, i posle sat i po borbe Berdih je obezbjedio ulazak u polufinale.

Federer - Berdych statistika


Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.