ATP London: David Ferrer kroz 2011. godine

David Ferrer odlično je otvorio sezonu 10. titulom u karijeri. U finalu Aucklanda je bio bolji od Nalbandiana ,inače to mu je bila 2. titula u Aucklandu, 2007. je takodje došao do nje. Kao 7. nosilac na Australian Openu je u četvrtfinalu pobijedio Nadala največeg favorita za titulu iako je Rafa imao očiglednih problema u tom meču, na ćitavom turniru uopšte. Tom pobjedom i odlićnim partijama je 2. put u karijeri došao do polufinala Slama, tamo je porazen od Murraya posle velike borbe i 4 seta.

U 1. kolu Rotterdama poražen od Nieminena ali se vrlo brzo konsolidovao i na šljaci Acapulca došao do titule, u finalu bolji od Almagra posle velike borbe. Poboljšao je svoj skor u finalima na 11:10, dok je u tom trenutku imao 14 pobjeda i 2 poraza.

Bio je dio Davis Cupu  reprezentacije u meču protiv Belgije ali nije igrao zbog povrede ramena.
U Miamiju izgubio iznenadjujuče u 1. kolu od Karlovića ali če Ivo pokazati na tom turniru da se i dalje mora ozbiljno računati na njega. U Indian Wellsu mnogo bolji rezultat, u četvrtfinalu ga je zaustavio Fish.

Kad je došla na red sezona šljake došli su i izuzetni rezultati. U Monte Carlu stiže do 2. finala, gubi od Nadala u jednom dosta tvrdom i neizvjestnom meču. Do finala je stigao bez izgubljenog seta, inače to je bilo 7. špansko finale Masters turnira od 1990. godine. Nedelju dana kasnije stiže do finala Barcelone po 3. put u karijeri. Ni tu nije izgubio set do finala,pobijedio je neke teške protivnike na putu do finala, bar na papiru teške, a tamo ga opet zaustavlja Nadal, ovoga puta mnogo lakše nego u Monte Carlu.

Nastavlja sa dobrim rezultatima na šljaci,u Madridu je zaustavljen od Djokovica u četvrtfinalu, Novak če i osvojiti taj turnir. Propusta Rim zbog bolesti i odlučuje da igra pred Roland Garos u Nici. Ali tu nije mnogo forsirao pa je i u Nici zaustavljen u četvrtfinalu, ovoga puta od Dolgopolova. Cilj je bio Roland Garros ali je opet ostao bez rezultata kakav bi morao da ostvari s obzirom kakav je majstor šljake. U jednom izuzetnom meču u 4. rundi ga zaustavlja Monfils posle velike borbe i to 8:6 u 5. setu. Napreduje za jedno mjesto i 6. je igrač svijeta u tom trenutku.

Na Wimbledonu dolazi kao 5. nosilac ali ga zaustavlja Tomić u 3. rundi dosta lako. Potom je igrao Davis Cup meč protiv Amerikanaca i da nije bilo njega Španija ne bi došla do polufinala. Pobjedjuje i Roddicka i Fisha i donosi 2 boda velika kao kuća.

Potom u Bastadu stiže do finala kao 2. nosilac, gubi od Soderlinga u finalu i pogoršava skor u finalima na 11:13. Inače mu je to bilo 5. finale u sezoni već.
Odustaje od Montreala zbog slomljenog prsta ali se vrača u Cincinnati gdje je zaustavljen u 3. rundi od Simona.
Na US Openu ga zaustavlja Roddick pomalo iznenadjujuče u 4. rundi da bi nedelju dana kasnije pomogao Španiji da dodje do finala. Pobijedio je Simona na šljaci vrlo lako i ubjedljivo.

U Tokyou stiže do polufinala, zaustavlja ga Murray, na tom turniru je pobjedom nad Stepanekom u četvrtfinalu došao do 400. pobjede u karijeri. U Shanghaiju stiže do još jednog finala ali opet ne uspjeva da se dokopa Masters titule. U jednom neizvjestnom meču gubi od Murraya posle 2 seta.

U Valenciji pomalo iznenadjujuće poražen od Monaca u polufinalu. U Parisu ga pobjedjuje Isner u četvrtfinalu.

Španac je 5. igrač koji je uspio da se kvalifikuje. Ovo ce mu biti 3. učešče na prestižnom turniru.
Kvalifikovao se tokom turnira u Shanghaiju u oktobru.

Na debiju 2007. došao do finala,došao do sve 3 pobjede u grupi, pobijedio lagano i Roddicka u polufinalu ali ga je u finalu rutinski zaustavio Federer.
Prošle sezone nije imao pobjedu u grupi.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.