ATP London: Tomas Berdych kroz 2011. godine

Tomad Berdych otvorio je sezonu polufinalem Chennaija, tu ga je zaustavio Wawrinka. Kao 6. nosilac na Australian Openu stigao do četvrtfinala gdje je poražen od Djokovića u 3 seta.
Potom je vezao još dva četvrtfinala u dvoranama. U Rotterdamu je poražen od Tsonge, a u Marseilleu od Čilića. Nedelju dana kasnije stiže jednu stepenicu više u Dubaiju. Iako je uzeo 1. set protiv Djokovića nije mogao do pobjede, zbog povrede kvadricepsa je predao u 3. setu.

Oporavio se na vrijeme da igra za Davis Cup reprezentaciju svoje zemlje protiv Kazahstana. Pobijedio je Kukushkina u 1. meču,ali je u nedelju izgubio od Golubeva i zbog tog poraza njegova reprezentacija je ispala.

U Indian Wellsu je zaustavljen rano, več u 3. kolu od Wawrinke dok je bolji tenis prikazao u Miamiju i pružio je izuzetan otpor Nadalu u četvrtfinalu, ipak na kraju nije uspio da dodje do pobjede.

Tokom sezone šljake ima 2 četvrtfinala na Mastersima. U Madridu je poražen od Belluccija, a u Rimu od Gasqueta. U Nici je igrao polufinale,tu ga je zaustavio Almagro.

Kao 6. nosilac je došao na Roland Garros. Več u 1. kolu je šokantno poražen od Roberda poslije 5 setova. U 5. setu je izgubio 9:7. Posle tog turnira pada na 7. mjesto na ATP listi.

I na Wimbedonu je bio 6. nosilac ali je zaustavljen u osmini finala od Fisha u 3 seta.

Poslije toga se vratio na šljaku i u Bastadu stigao do polufinala gdje je ponižen od Soderlinga, uzeo je samo 1 gem.

Na američkoj seriji je prikazao nešto bolji tenis iako ga je povreda ramena mučila. U Montrealu je poražen od Tipsarevića u četvrtfinalu, a u Cincinnatiju je bio prinudjen ponovo da preda Djokoviću u polufinalu. Inače je u četvrtfinalu pobijedio Federera odigravši jedan od najboljih mečeva u karijeri.

Na US Openu je prošao 2 kola da bi u 3. predao Tipsareviću na 4:6;0:5

Igrao je onda za Česku Davis Cup protiv Rumunije i pobijedio Crivoija u 3 seta.

U Beijingu je došao do titule posle 2 i po godine.Prikazao je te nedelje izuzetan tenis,u finalu bolji od ČiliĆa posle 3 seta. Možda i najbolji tenis u karijeri prikaao te nedelje.
Iako se očekivao dobar rezultat i u Shanghaiju do njega nije došlo, več u 3. kolu je porazen od Lopeza.
Ni u Baselu nije dobro prošao pošto je več u 1. kolu zaustavljen od Nishikorija.
U Parisu ga je zaustavio Federer u polufinalu, u četvrtfinalu je bio bolji od Murraya i prekinuo mu niz od 17 uzastopnih pobjeda.

Berdych se kvalifikovao 2. put uzastopno i to 10. novembra tokom turnira u Parisu.
Prošle godine je imao 1 pobjedu u grupi.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.