Federer se poigrao s Nadalom u Londonu

Vrhunska forma Rogera Federera i isto tako loša forma Rafaela Nadala učinili su večerašnji dvoboj drugog kola B grupe na završnom ATP turniru rezultatski nezanimljivim. Roger Federer je deklasirao svog ljutog rivala, Rafaela Nadala sa 6-3 i 6-0 za samo 1 sat i 1 minut igre.

Federeru je to deveta pobjeda u 26. meču sa najvećim rivalom, a njome je obezbjedio plasman u polufinale završnog turnira u Londonu. O drugom polufinalisti iz grupe B odlučivaće Nadal i Tsonga u međusobnom duelu, mada minimalne šanse ima i Fish.

U prvih pet gemova prvog seta nijedan od tenisera nije bio ni blizu brejk šanse, ponajviše zbog odličnih prvih servisa obojice.

U šestom gemu Roger preuzima inicijativu – ušao je u teren, zaigrao je agresivnije i koristio je kraće loptice Nadala za silovite napade forhendom. Na taj način stvorio Federer je stvorio tri uzastopne brejk lopte, a realizovao je već prvu dočekavši grešku Nadala u veoma dugom poenu – 4:2.

S obzirom na intenzitet i kvalitet Federerove igre, moglo se pretpostaviti da će set brzo biti gotov. Roger je bez ikakvih problema sačuvao brejk viška i poveo je u setovima posle nešto više od pola sata igre (6:3).

U istom stilu nastavilo se i u drugom setu – Federer već u prvom gemu forhendom iz punog trka stvorio brejk, a zatim ga je rutinski i osigurao (2:0).

Nadala kao da nije bilo na terenu – loše se kretao, loptice su mu bile kratke, a Federer je bio u naletu. Federer je napravio još jedan brejk i bilo je jasno da je meč već tada riješen, što se ubrzo i obistinilo – 6:3, 6:0.

Prema rezultatu i prikazanoj igri, meč u Londonu jedan je od dva meča Nadala i Federera u kojima nije bilo nikakve neizvjesnosti. Prethodno se to moglo reći jedino za finale Roland Garosa 2008. godine, kada je Španac slavio sa 6:1, 6:3, 6:0

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.