ATP London: Tipsarević bolji od Đokovića

Janko Tipsarević je prvi put u životu pobedio Novaka Đokovića, a taj trijumf od 3:6, 6:3, 6:3 mogao bi da bude koban po Đokovićev plasman u polufinale, jer ga među četiri najbolja igrača vodi samo pobeda Davida Ferera u meču sa Tomašom Berdihom koji počinje u 21 čas.

Đoković, koji je dobio tri dosadašnja meča sa Jankom, na početku ovog susreta nametnuo je svoj ritam, kontrolisao igru i uz dobre servise doveo Tipsarevića u situaciju da mu teško parira. Posle brejka u četvrtom gemu, a onda i gema koji je Novak dobio bez izgubljenog poena, najbolji igrač današnjice poveo je sa 4:1. To što je Janko spasao dve set lopte pri rezultatu 5:2 nije bilo dovoljno da se u završnici prvog seta uzdrma najbolje rangirani teniser sveta, ali ko je tada pomislio da je sve gotovo, prilično se prevario.

Otpor Tipsarevića dobio je novu dimenziju u drugoj deonici ovog meča: sjajne razmene udaraca i gotovo desetominutni uvodni gem podigli su atmosferu u "O2" areni, pokazavši pritom i kako se to desilo da dva Srbina budu među desetoricom najboljih na planeti. Đoković je bio za nijansu precizniji, Tipsarević za nijansu strpljiviji, pa je otpočela sjajna bitka u kojoj je prvi odlučniji potez izveo Janko, izgradivši sebi poziciju za brejk, a onda je i iskoristio za vođstvo od 4:2.

No, kada se činilo da uspeva da izbaci iz ritma igrača koji je za 329 dosadašnjih dana u 2011. godini ostvario 70, Tipsarević je na trenutak poklekao. Na svoj servis, uglavnom zbog sopstvenih grešaka, dozvolio je Novaku da osvoji gem, ali se Janko brzo vratio: novim brejkom poveo je sa 5:3, a nedugo zatim i izjednačio u setovima.

Na krilima dobre igre i naraslog samopouzdanja, deveti teniser sveta zaigrao je u trećoj deonici, a brejk za vođstvo od 1:0 pokazao je da ne namerava da stane samo na jednom osvojenom setu. Mudrom igrom, a pre svega strpljivom, Tipsarević je kontrolisao zbivanja u završnici seta, a onda iskoristio treću od tri uzastopne meč lopte za prvi trijumf u karijeri nad Đokovićem.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.