Davis Cup: Španija i Argentina spremaju se u Sevilji

Odma nakon završetka turnira u Londonu pozornost teniske javnosti usmjerena je prema Sevilji gdje če se održati finale Davis Cupa od 2 do 4.12. 2011. godine između Španije i Argentine.

Predvođena svjetskim brojem dva Rafaelom Nadalom Španija če ići u borbu za petim ITF trofejom. Prethodna četri Španci su osvojili u zadnjih 11 godina.
Nadal i svjetski broj pet David Ferer završili su svoj nastup u Londonu prošle sedmice, s tim što je Ferer tek stigao u Sevilju u ponedeljek zbog toga što je igrao polufinale turnira u Londonu. Nadal je stigao par dana ranije pošto nije uspio proći grupnu fazu turnira.

U ponedeljak su obojica osjetila šljaku na treningu po prvi put , nakon sezone šljake.Ferer je trenirao sa Marcom Lopezom dok je Rafa pod pratnjom strica Tonija trenirao sa Fernandom Verdaskom.

Nakon treninga Nadal je rekao : " Ovo je jedan od najboljih trena na kojima smo igrali Davis Cup mečeve".

Španija i Argentina se sataju drugi put u finalu Davis Cupa u zadnje četri godine.
U prošlom finalu 2008 godine, koje se igralo u dvorani na tvrdoj podlozi u Mar del Plata, Verdasko je bio heroj pošto je donjeo Španiji pobjedu u četvrtom meču a samim tim i titulu.
Ovoja put Argentinu predvode šampion US Opena iz 2009 godine Huan Martin del Potro te finalista Wimbledona iz 2002. godine David Nalbadian u nadi da če osvojiti prvu Davis Cup titulu ikada.

U ponedeljak je del Potro bio prisiljen da propusti trening argentinske reprezentacije dok je Nalbadian na teren izašao s Eduardom Schwakom.
" Očigledno je koliko Nalbadian želi ovu titulu .Pored Španije Argentina je druga teniska sila na šljaci". izjavio je Verdasko 
Feliciano Lopez ,četvrti član španske ekipe, dodao je: " Španije je očigledno favorit ali Argentina je jedna od nekoliko ekipa koje nas mogu pobjediti na šljaci"

Pobjednika Davis Cupa prognozirao je i veliki Roger Federer kazavši:

"Biče to otvoreni mečevi svo vrijeme ali mislim da je Španija blagi favorit. Pored toga što imaju solidan tim još igraju kod kuče. S povratkom Rafe na šljaci normalno je da dajem prednost Špancima. Ali ne treba otpisati ni Agrentince imaju i oni svog kvaliteta , iznenađenja se događaju, sve je moguče."

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.