ATP London: Berdih bolji od Tipsareviča u tri seta

Janko Tipsarević poražen je na svom debiju na završnom Mastersu u Londonu, pošto je u drugom kolu grupe A Tomaš Berdih savladao srpskog tenisera posle preokreta sa 2:1, po setovima 2:6, 6:3, 7:6(6).
Janko je dobio šansu da zaigra u Londonu umesto povređenog Endija Mareja, ali je posle velike drame poražen od Berdiha, iako je u taj-brejku trećeg seta ima meč loptu pri rezultatu 6:5.

Odlično je Janko otvorio meč, poveo sa 30:0 na servis Berdiha i iskoristio drugu priliku da napravi brejk, koji je potom potvrdio za 2:0.

Čeh u prvom setu nije prikazao ni delić one igre kojom je propisno namučio Novaka Đokovića u prvom kolu grupe A, imao je problema pri servis gemovima, dosta je grešio, pa je Tipsarević relativno lako osvojio četiri od pet prvih gemova, uz dva brejka.

Pri vođstvo od 4:1, deveti teniser sveta je sjajnom igrom bez izgubljenog gema osvojio i peti gem u prvom setu i kada je Berdih bio na pragu brejka, Tipsarević je spasio tri brejk lopte i sa pet uzastopnih poena osvojio prvi set – 6:2.

Neizvesno borba vodila se tokom celog drugog seta, probudio se Berdih, pa se sve do osmog gema igralo bez brejka. Imao je Tipsa šansu da napravi brejk u sedmom gemu, prišao češkom teniseru na 40:40, ali se Berdih nije dao i sačuvao je svoj servis.

Kada Janku to nije pošlo za rukom, jeste njegovom rivalu već u narednom gemu – napravio je Berdih brejk za vođstvo od 5:3 koji je odmah potom i potvrdio i rešio drugi set u svoju korist 6:3.

Pobednika je odlučio taj-brejk trećeg seta, a tokom cele treće deonica vodila se prava rovovska borba. Ni jedan ni drugi nisu ispuštali svoj servis, igralo se gem za gem, iako je Janko bio bliži brejku koji bi prelomio meč.

Berdih je servisom održavao ravnotežu, dok je srpski teniser igrao sigurno na svoj servis, pogađao linije, ali je ipak taj-brejk morao da donese slavljenika.

Sve do 4:3, nije bilo ni mini brejka, rasplamsala se bila borba, ali se Berdih bolje snašao u dužim razmenama udaraca i napravio mini brejk za 5:3, ali je uzvratio Janko duplom merom i došao do 6:5.

Mogao je tada Tipsarević da zabeleži trijumf na debiju u "O2" areni, ali je prvu meč loptu poslao u aut i potom duplom servis greškom, bukvalno poklonio protivniku prednost od 7:6. Berdih takav poklon nije odbio i posle dva sata i 26 minuta je osvojio pobedonosni osmi poen u taj-brejku.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.