London: Nadal se namučio za pobjedu

Na završnom ATP turniru u Londonu jučer su odigrani mečevi B grupe. U popodnevnom terminu Federer je savladao Tsongu, dok je noćni termin bio rezervisan za drugi par grupe, Nadala i Fisha. Američki teniser koji je postavljen za osmog nosioca na završnom Masters turniru u sezoni, Mardy Fish propisno je namučio drugog "kosturaša“ Rafaela Nadala. U meču grupe B turnira u Londonu drugi na ATP listi posle dva sata i 55 minuta ipak je savladao Fisha, a rezultat je bio 2:1 (6:2, 3:6, 7:6).

Španac je u prvom setu od tri brejk prilike iskoristio dvije te rezultatski ubjedljivo dobio prvi set. U nastavku meča, Amerikanac kome je ovo osmi poraz u devet međusobnih duela uzvratio je u drugom setu. Onda se ušlo u neizvjesni i posljednji set. Nadal je poveo sa 2:0, a onda zatražio tajm aut zbog odlaska u toalet. Posle toga Fish je osvojio tri vezana gejma, da bi Nadal izjednačio na 3:3. Završnica ovog seta bila je zanimljiva pošto je u desetom gemu Nadal propustio da iskoristi dvije meč lopte. Na kraju, u taj brejku Španac je slavio sa 7:3.

U grupi B osim Nadala i Fisha takmiče se i Roger Federer i Jo-Wilfried Tsonga. U grupi A turnira na kojem trofej brani Federer su Novak Đoković, Andy Murray, David Ferrer i Tomaš Berdych.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.