Ferrer deklasirao Đokovića

London: Španski teniser David Ferrer je u večerašnjem meču drugog kola A grupe završnog ATP turnira deklasirao prvog reketa svijeta Novaka Đokovića.  sa 6:3, 6:1. Ovo je Đokoviću bio prvi poraz na turniru uLondonu, a u petak ga očekuje duel sa Jankom Tipsarevićem koji je danas izgubio od Tomaša Berdycha. Španac je zahvaljujući ovoj pobedi izborio plasman u polufinale. Meč je trajao 75 minuta. Posle ovog meča, Ferer je prvi u grupi, Berdych drugi, Đoković treći, a Tipsarević četvrti.

U uvodnom gemu meča u "O2" areni servis je imao Đoković, a Ferer je pokazao da će biti ozbiljan protivnik, pošto je dva puta došao do izjednačenja. I u nastavku Srbin i Španac koristili su prednost servisa, mada je Novak u četvrtom gemu imao brejk loptu. Imao je u tom gemu i vodstvo od 30:0, ali je Ferrer ipak uspio da se izbori za 2:2. Prvi brejk viđen je u sedmom gemu, kada je servis imao Đoković. Srpski teniser je u tim trenucima bio i nervozan, što je Španac iskoristio. Peti "kosturaš" na turniru poveo je tada sa 4:3, a zatim i nastavio sa sigurnom igrom. U osmom gemu odlično je servirao i dopustio Đokoviću da osvoji samo jedan poen, za prednost od 5:3. Neizvjesno je bilo i u devetom gemu, kada su se igrači smjenjivali u vodstvu. Ferrer je imao i brejk ujedno i set loptu koju je iskoristio. Tačnije, Đoković je posle razmjene nekoliko udaraca pogodio mrežu i rezultat je bio 6:3. Do tada se igralo 41 minut.

Drugi set započet je vodstvom Ferrera, od 1:0, dok je u drugom gemu imao i vodstvo od 30:0 na Đokovićev servis. Ubrzo je imao i dvije vezane brejk lopte, koje je Novak veoma brzo „anulirao“. Đoković se izborio za izjednačenje, ali je za Ferrera treća brejk šansa ipak bila sretna. Posle ukupnih 54 minuta bilo je 2:0 u gemovima za Španca. I u trećem gemu drugog seta Ferrer je bio mnogo bolji, odnosno Đoković je više griješio. Pri rezultatu 40:15 Španac je iskoristio prvu gejm loptu, za 3:0. Naredne gejmove obojica su osvojila na svoje servise, za 4:1 s tim da je u petom Đoković izgubio sa nulom. U šestom gejmu Novak je propustio da iskoristi tri gejm lopte, a Ferrer je imao dvije brejk prilike. Posle novog pogađanja mreže Đokovića, Ferer je došao do 5:1 i šanse da servira za meč. Tu priliku je i iskoristio.

U međusobnim duelima između Đokovića i Ferrera rezultat je 6:5 za Novaka.

1 komentar:

  1. hehehe.... Razbio ga Ferer a on se nije žalio na povredu....da li je to moguče...heheh

    OdgovoriIzbriši

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.