ATP London: Jo Wilfried Tsonga kroz 2011. godinu

Sezonu zapoćeo u Dohai gdje je stigao do polufinala, tu ga je zaustavio Federer.
Na Australian Openu neočekivano poražen u 3. rundi od Dolgopolova iako je imao i 1:0 i 2:1 u tom meču.
U februaru došao do finala Rotterdama,pobijedio ga je Soderling poslije 3 seta. Nedelju danas kasnije u Marseilleu je zaustavljen u četvrtfinalu od Youzhnyog.
Razočarao na mini američkoj turneji.
U Indian Wellsu več u 2. rundi poražen od Malissea, a u Miamiju u 3. od Dolgopolova.

Nije se proslavio ni tokom sezone šljake. Odigrao 5 turnira uz skor 6:5. Na Rolnd Garrasu poražen od Wawrinke u 3. kolu.

U finalu Queensa poražen je od Murraya. Zbog kiše je to finale moralo da se pomjeri za ponedeljak. Iako je uzeo 1. set nije mogao do titule. U četvrtfinalu je pobijedio Nadala.
Kao 19. nosilac je dosao na Wimbledon i stigao do polufinala, to mu je i najbolji rezultat u karijeri.Pobijedio je Federera u četvrtfinalu, protiv Švajcarca se vratio posle 0:2. U polufinalu zaustavljen od Djokovica posle 4 seta. Zahvaljujuci tom rezultatu došao je do 14. mjesta ATP liste.

U avgustu na 1. ljetnjem turniru na betonu u Montrealu je došao do polufinala. U četvrtfinalu je pobijedio Federera posle 3 seta, ali je morao da preda Djokovicu posle 4:6;0:3 zbog povrede desne ruke. 15. avgusta se vrača u TOP 10 1. put od 16. avgusta 2010. godine.
U Cincinnatiju zaustavljen u 2. kolu od Bogomolova Jr. to je bilo veliko iznenadjenje.
Ipak je na US Openu ostvario dobar rezultat, pobijedio Fisha posle velike borbe u 4. rundi da bi lakše od očekivanog bio poražen od Federera u četvrfinalu.
Nakon toga je igrao za Francusku protiv Španije u Davis Cupu, počiščen od Nadala.

25. septembra je osvojio 6. titulu u karijeri. Pobijedio je Ljubičića poslije 2 sata i 37 minuta velike borbe u finalu Metza.

Tokom azijske turneje ima polufinale Beijinga,pobijedio ga je Berdych, dok je u Shanghaiju zaustavljen več u 2. rundi od Nishikorija.

U Vienni dolazi do 7. titule u karijeri.U finalu je pobijedio Del Potra u jednom kvalitetnom i neizvjestnom meču.
U Valenciji zaustavljen u 2. kolu od Querreya,a u Parisu stigao do finala ali nije mogao do seta protiv Federera.

Ovo mu je 2. učešće na zavrsnom Mastersu. 10. novembra tokom Mastersa u Parisu je obezbijedio kartu za London.
2008. je igrao u Shanghaiju i nije uspio da prodje grupu posto je poražen od Del Potra i Davydenka i pobjeda nad Djokovićem mu nije bila dovoljna za prolaz u polufinale.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.