ATP London: Federer bolji od Tsonge

Četvrti teniser sveta Rodžer Federer pobedom je počeo Masters u Londonu, pošto je u prvom meču B grupe bio bolji od Žo-Vilfreda Tsonge sa 6:2, 2:6, 6:4.
Do ključnog brejka u trećem setu Federer je došao u poslednjem gemu, kada je iskoristio nesigurnost rivala i došao do pobede za jedan čas i 28 minuta igre.

U drugom meču grupe B sastaju se Rafael Nadal i Mardi Fiš (21h).

U prva tri gema teniseri nisu imali problema na svoj servis, a prvi do brejka stiže Federer u četvrtom gemu.

Švajcarac je igrao solidno, ali Conga mu je pomogao odigravši očajan gem – nije pogodio nijedan prvi servis i sopstvenim greškama izgubio je sva četiri poena u gemu (3:1).

Federer je lako osvajao gemove na svoj servis, Francuz je igrao daleko od svog maksimuma, pa je Rodžer u osmom gemu napravio novi brejk bez izgubljenog poena i došao je do vođstva u setovima za samo 22 minuta igre.

Početkom drugog seta Francuz se konsolidovao, bolje je čitao servis rivala i upravo dobrim riternom iskoristio je prvu brejk loptu i poveo sa 2:1.

Brejk je Congu dodatno ohrabrio – u potpunosti je ’pustio ruku’, ulazio je u teren i agresivim udarcima završavao je poene. Posebno impresivan bio je Žoov bekhend, koji mu je inače osetno slabiji od forhenda.

Takva igra, uz nekoliko Federerovih propusta, donela je Congi novi brejk, a ubrzo i izjednačenje u setovima.

Na početku trećeg seta oba tenisera grešili su više nego inače, a brejk lopte nije bilo sve do šestog gema.

Tada je Conga napravio pogrešnu procenu na mreži i Federer je došao do šanse za brejk. Francuz je potom promašio prvi servis, ali odigrao je hrabar forhend koji se uz mnogo spina spustio na liniju.

Sve do desetog gema nije bilo većih uzbuđenja, ali Conga se nije dobro izborio sa pritiskom u situaciji kada je servirao za ostanak u meču. Na prvom poenu promašio je volej, potom nije uspevao da ubaci prvi servis, pa je Rodžer došao do tri uzastopne meč lopte.

Prvu je Francuz spasao neodbranjivim servisom, ali Federer je drugu iskoristio, doduše uz malo sreće. Sasvim solidan servis Conge Rodžer je vratio tako da je loptica jedva prešla mrežu, pa Francuz nije mogao adekvatno da reaguje.

U meču u kojem nijedan teniser nije oduševio slavio je Švajcarac koji je imao 15 ’vinera’ i 20 neiznuđenih grešaka. Conga je, sa druge strane, imao 27 direktnih poena i 24 greške.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.