ATP London: Federer nezaustavljiv

Rodžer Federer je pobedio Mardija Fiša sa 6:1, 3:6, 6:3 za 107 minuta igre u poslednjem kolu B grupe na završnom Matersu u Londonu. Švajcarac je zabeležio i treću pobedu u Londonu, dok je Fiš završio turnir sa tri poraza.

Federer je dobro otvorio meč a onda već u drugom gemu napravio brejk, iskoristivši tek četvrtu brejk loptu. Ipak Mardi Fiš je odlično odigrao naredni gem, stigao do 40:15 protiv rasterećnog Federera.

Švajacarac je osvojio naredni poen, ali je Ameikanac ipak odmah vratio brejk za 2:1. Ipak Fiš je ponovo izgubio gem na svoj servis. Federer je u nastavku bio siguran na svoj servis, a zatim i treći put osvojio gem na servis Fiša za 5:1 posle samo 25 minuta igre.

U situaciji kada je Federer servirao za meč Fiš je stigao do nove tri brejk lopte (40:0), ali je Švajcarac zahvaljujući iznuđenim greškama Fišama i jednom odličnom prvom servisu stigao do prve set lopte. Fiš je napao Federera, pa je posle njegove paralele lopta završila u mreži. Federer posle pola sata igre osvaja prvi set - 6:1. Fiš je na svoj drugi servis osvojio samo dva poena (2/11).
Na početku drugog seta Fiš je konačno osvojio prvi gem na svoj servis. Posle gemova u kojima su Federer i Fiš bili sigurni na svoj servis, Amerikanac koristi brejk loptu u četvrtom gemu, a zatim dobrom igrom i sigurnijim servisom osiguravao bejk prednosti – 4:1.

U osmom gemu Federer je servirao za ostanak u setu. Imao je Fiš jednu set loptu koju nije iskoristio.

Najlepši poen na meču Fiš i Federer odigrali su devetom gemu najlepši poen na meču posle koga je Amerikanac stigao do nove dve set lopte. Prvu nije iskoristio, ali drugu jeste pošto je Federer poslao loptu u mrežu. Posle 42 minuta igre Fiš je dobio drugi set sa 6:3.

Federer je u trećem setu na vreme napravio brejk i čuvao stečenu prednost do kraja seta. U devetom gemu je stigao do dve meč lopte, a iskoristio je prvu. Amerikanac je odservirao deset as udaraca, Feder tri manje, ali je Švajcarac bio sigurniji na servisu.

Ovo je bio deveti meč između Federera i Fiša i osma pobeda Švajcarca. Federer sad u polufinalu čeka protivnika, a to mogu biti David Ferer, Novak Đoković ili Tomaš Berdih.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.