ATP London: Pratite direktno mečeve Ferer-Đoković i Tipsarević - Berdih

Od 15 časova na teren izlazi Janko Tipsarević i Tomas Berdih. Tipsarević je u žreb ušao umesto povređenog Endija Marija, koji za rivala ima Tomaša Berdiha, a od 21 sat Novak Đoković igra sa Davidom Fererom iz Španije.U prvoj rundi i Novak i Ferer zabeležili su pobede. Oba meča možete pratiti ovdje.

Tipsarević je u London došao kao deveti teniser, tj. prva rezerva, ali je maltene bilo samo pitanje trenutka kada će dobiti priliku da zaigra jer je veliki broj tenisera došao rovit na poslednji turnir u sezoni.

Prvi je popustio Endi Mari, a Janko je ’nasledio’ njegov poraz u prvoj rundi od Davida Ferera. Međutim, polufinale još nije nedostižno, pošto u sredu Tipsarević igra sa Berdihom, čovekom kojeg je pobedio u četiri od pet međusobnih okršaja.

Međutim, baš poslednji duel dobio je Čeh, i to nedavno u Parizu sa 7:5, 6:4, iako je Janko u prvom setu imao dva brejka prednosti.
Ove sezone igrali su još dva puta – u Montrealu je srpski teniser slavio sa 6:4, 6:4, a na US openu Berdih je predao meč pri vođstvu Tipsarevića 6:4, 5:0.

“Tomaš i ja se jako dobro poznajemo, od kojih su tri ili četiri ove sezone. Svaki put mečevi bi bili neizvesni do kraja. Tako se igralo i do sada u O2 Areni. Nema lakih mečeva ni u singlu, ni u dublu. Svi su naoštreni, svi su došli spremni, svi žele da pobede i svima je jasno koliko su važni ovi mečevi. Očekujem da će meč biti neizvestan i napet – pobediće onaj ko bude kvalitetniji sa osnovne linije”, rekao je Janko
Tipsarević je odigrao sezonu života – konačno je došao do četvrtfinala Grend slem turnira (US open), ušao je u Top 10 i osvojio prvu titulu u karijeri (Kuala Lumpur), a zatim i drugu (Moskva)
Đoković i Ferer do sada su igrali deset puta, a Novak vodi sa 6-4 u pobedama. Ove sezone sastali su se samo jednom – srpski teniser slavio je u Madridu sa 6:4, 4:6, 6:3.

“Ferer je napravio iznenađenje kola, pobedom nad Marijem, ali to je još jedan primer da na ovom turniru nema velikih favorita, svi su igrali tri seta osim njega. Od njega se, u neku ruku, očekuje šta će da igra, on je ‘zid’ na terenu, vraća bukvalno svaku loptu, bori se i zaista je jedan igrač koji je poznat po svojoj borbenosti. Ali, mislim da će mi dati malo više vremena da uđem u ritam i eventualno ubrzam svoje udarce”, istakao je srpski teniser.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.