ATP London: Andy Murray kroz 2011. godinu

Pripremajući se za Australian Open igrao je Hopman Cup, nije nastupao na zvaničnim turnirima. 10. januara pada na 5. mjesto ATP liste.
Na Australian Openu gubi samo jedan set do finala i to od Ferrera u polufinalu. Kao 5. nosilac u finalu lako gubi od Djokovica i to je vec 3. poraz u finalima grandslamova za njega, jos uvijek nema ni set.

Posle toga ispada u 1. kolu Rotterdama od Baghdatisa, nije bolje prošao ni na velikim američkim Mastersima. U 2. kolu Indian Wellsa ga zaustavlja Young, a u Miamiju takodje ispada u 1. meču, u 2. kolu je bolji od njega Bogomolov Jr. To su bili užasni dani za Murraya, još jedan poraz u finalu grandslama mu je izuzetno teško pao.

Odgovorio je jako na sezoni šljake, tamo gdje je najtanji. U Monte Carlu je poražen u polufinalu od Nadala posle izuzetno jakog otpora. U Madridu se nije najbolje snašao u nešto bržim uslovima, pa je zaustavljen u osmini finala od Belluccija, da bi u Rimu stigao do još jednog polufinala i bio izuzetno blizu da prekine Djokovicev niz pobjeda, servirao i za set ali nije uspio na kraju da slavi. Poražen je u taj brejku 3. seta.

Na Roland Garosu dolazi takodje do polufinala. Prvi je Britanac od Henmana 2004. kojem je to pošlo za reketom. Nije bilo lako, morao je da okreće protiv Troickog od 0:2 ali je na kraju uspio da dodje do najboljeg rezultata u karijeru na pariškoj šljaci. Tamo protiv Nadala nije mogao ni do seta iako je pružio jak otpor u sva 3. Tog dana je Nadalu bio rodjendan inače, a poslednji Britanac koji je na Roland Garosu stigao do finala je bio Henry “Bunny” Justin i to davne 1937. godine.

Osvaja titulu na Queensu, svoju prvu u sezoni i opet su očekivanja pred Wimbledon bila velika. U finalu je bio bolji od Tsonge posle velike borbe.

I na Wimbledonu je dobro igrao, djelovao bolje nego ikad i 3. put uzastopno uspio da dodje do polufinala. Tamo je ponovo zaustavljen od Nadala, u 1. setu je igrao odlično ali posle toga više nije mogao da parira špancu. Nadal mu je i zaustavio niz od 9 uzastopnih pobjeda.

Prvi je Britanac od Freda Perrya koji je uspio da dodje do 3 uzastopna polufinala Wimbledona. Ni ovoga puta mu nije pošlo za reketom da stigne do finala, inace Britanci nemaju finalistu od 1938. i Andy će sljedeće godine pokušati to da popravi.

Igrao je za Veliku Britaniju protiv Luksamburga u evro-afričkoj zoni i donio im prolaz dalje.
Vraća se tenisu 4 nedelje kasnije u Montrealu. Poražen je od Andersona u 2. kolu i nastavljen je taj očajan niz na betonu, na 4 poslednja turnira je bez pobjede.

Jako je odgovorio posle tog poraza, u Cincinnatiju došao do 7. masters titule, druge na tom turniru. U finalu bolji od Djokovica. Novak mu je predao na 6:4;3:0 zbog desnog ramena. Novaka je pobijedio i 2008. u finalu!

Na US Openu stiže do polufinala, tamo je poražen od Nadala. Tek je 7. igrac u Open eri koji je uspio da u jednoj sezoni dodje do polufinala na svim graalndslamovima.

Pomaže Britaniji da se vrati u 1. grupu evro-afričke zone pobjedom nad Madjarskom.

Apsolutni je kralj azijske turneje pošto je vezao 3 titule na 3 turnira koja je odigrao. U Bangkoku je u finalu izuzetno lako i ubjedljivo pobijedio Younga.

Nedelju dana kasnije u Tokyou je bio bolji od Nadala, briljirajući posle izgubljenog 1. seta.

Potom se i u Shanghaiju okitio titulom, u finalu je bio bolji od Ferrera. Kao rezultat došao je i napredak na ATP listi, od 17. oktobra je 3. igrač svijeta.

U Parizu ga je zaustavio Berdych u četvrtfinalu posle velike borbe i 3 seta i prekinuo mu niz od 17 uzastopnih pobjeda.

Treći je igrac koji se kvalifikovao za London i to 2. septembra. Ovo ce mu biti 4. uzastopno učešće, od 2008. je stalno tu.

2008. u premijernom učešću stiže do polufinala ali ga tamo zaustavlja Davydenko. U grupi je bio bez poraza, izbacio i Federera.

Naredne 2 godine je imao u grupi 2:1 ali 2009. nije prošao u polufinale, dok je prošle zaustavljen od Nadala u jednom izuzetnom meču koji je trajao 3 sata i 12 minuta. Izgubio je u tajbrejku 3. seta.
Na završnom turniru ima skor 7:4

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.