ATP London: Mardy Fish kroz 2011. godine

Mardy Fish u novu sezonu krenuo iz Brisbanea.
Kao 17. igrač svijeta dosao na Australian Open gdje je zaustavljen več u 2. kolu od Robreda.

Snažno je odgovorio nakon toga, sa 3 polufinala. U Memphisu ga je zaustavio Raonić, u Delrey Beachu Del Potro, a u Miamiju Djoković. Jedini lošiji rezultat u Americi mu je bilo 2. kolo Indian Wellsa, tu ga je pobijedio ponovo Raonić.

U aprilu postaje najbolje plasirani američki igrač, po 1. put u karijeri. 18. aprila ulazi u TOP 10 kao 2. najstariji igrač od kada se u ljeto 1984. objavljuju nedeljne liste sa 29 godina i 4 mjeseca,samo je Melzer stariji!

Tokom sezone šljake ima polufinale Houstona, zaustavio ga je Nishikori. Na Roland Garrosu je završio takmičenje u 3. kolu, pobijedio ga je Simon.

Nije se pripremao na turnirima na travi prije Wimbledona. Ipak to ga nije sprijećilo da po 1. put stigne do četvrtfinala najprestižnijeg turnira. Više od toga se nije moglo, zaustavio ga je Nadal poslije 4 seta. U 4. kolu je izbacio prošlogodišnjeg finalistu Berdycha u 3 seta.

Igrao je Davis Cup za SAD protiv Španije i izgubio izuzetno zanimljive i neizvjestne mečeve protiv Lopeza i Ferrera.

Započeo US Open seriju sa samopouzdanjem. Osvojio 6. titulu u karijeri u Atlanti uspijevši da spasi 2 meč lopte protiv Isnera u reprizi proslogodišnjeg finala. To je i 1. put da je uspio da odbrani titulu. Nedelju dana kasnije stiže do finala Los Angelesa gdje je zaustavljen od Gulbisa poslije velike borbe. Zbog povrede je prinudjen bio da odustane od Washingtona.
Brzo se vratio i još jednom otišao do samog kraja. Na Mastersu u Montrealu je porazen od Djokovića u finalu poslije 3 seta. To je bio 4. put da Mardy gubi u 3. setu finale Mastersa, uključujući tu još jedan poraz od Djokovića iz Indina Wellsa 2008. Pao mu je skor na 6:14 u finalima i još uvijek čeka na Masters titulu. Nastavio sa sjajnim rezultatima na US Open  seriji,u Cincinnatiju stigao do polufinala gdje je poražen od Murraya,prije toga pobijedio Nadala vrlo ubjedljivo. Zbog svih ovih rezultata je došla i zaslužena titula na US Open seriji!
Na US Openu je zaustavljen u 4. rundi od Tsonge posle 5 setova!

U Tokyou ga je pobijedio Nadal u polufinalu, a u Shanghaiju Tomić već u 2. kolu.

U 1. kolu Basela bio prinudjen na startu meča da preda Blakeu zbog povrede noge, a i u Parisu je predao Monacu u osmini finala zbog iste povrede.

Biče mu ovo 1. učešče na završnom turniru posle najbolje sezone u karijeri.
Za London se kvalifikovao 10. novembra tokom Mastersa u Parisu, poslednjeg regularnog ATP turnira sezone.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.