ATP Brisbane: Simon i Dolgopolov u polufinalu

Sinoć su odigrana dva četvrtfinalna meča ATP 250 turnira u australskom Brisbaneu. Dok su danas na programu preostala dva meča između [1] Andy Murray (GBR) i Marcos Baghdatis (CYP) te meč Denis Istomin (UZB) i [8] Bernard Tomic (AUS).

Drugi nositelj turnira, Francuz Gilles Simon, dugo je lomio otpor raspoloženog Kolumbijca Santiaga Giralda, kojega je sa 7:6 i 6:4 svladao nakon sat i 50 minuta igre. Simon je loše ušao u meč i kolumbijski tenisač je ranim breakom poveo s 3:1, no Simon se uspio vratiti i doveo je set do tie - breaka, u kojemu je s uvjerljivih 7:2 uzeo prvi set.

Drugi set također nije ponudio previše uzbuđenja, Simon je pri rezultatu 4:4 uzeo ključni servis protivniku i sigurno odservirao za pobjedu vrijednu polufinala. "Odigrao sam dobra tri meča i ovo mi je odlična priprema za nadolazeći Australian Open", rekao je Francuz nakon pobjede.

Simon će u polufinalu snage odmjeriti s Ukrajincem Aleksandrom Dolgopolovim, koji je nakon dva sata i 15 minuta igre na tribine ispratio Radeka Štepaneka. Čeh je dobro ušao u meč i bio mu je dovoljan jedan break da sa 6:4 uzme prvi set, no Dolgopolov se vratio u nastavku i s dva puta po 6:3 rezervirao mjesto u polufinalu. Dolgopolov i Simon do sada su se jednom susreli u mečevima ATP Toura, u Sydneyu prošle godine, gdje je sa 6:4 i 6:3 slavio Francuz.

ATP Brisbane, četvrtfinale: Simon (Francuska, 2) - Giraldo (Kolumbija) 7:6, 6:4, Dolgopolov (Ukrajina, 3) - Štepanek (Češka, 6) 4:6, 6:3, 6:3.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.