Australian Open 2012: Šarapova i Kvitova lagano u drugo kolo, Stosur ispala

Petra Kvitova i Marija Šarapova, silovito su startovale u 1. kolu Australijan opena. Za razliku od njih, najveća nada Australije Sem Stosur izgubila je od Rumunke Sorane Kirstee.

Šarapova je za manje od sat vremena dopustila Žizeli Dulko samo jedan gem (6:0, 6:1), mada je Argentinka možda i namerno odmah gledala da ispadne, kako bi sa Italijankom Flavijom Penetom (eliminisana takođe u prvom kolu) napala titulu u dublu, gde su najveće favoritkinje.

I Petra Kvitova je poput Maše protutnjala Melburnom dopustivši Veri Duševinoj samo dva gema u prvom setu. Sličan epilog dešavanja viđen je i na mečevima Šahar Per - Izabel Holand (6:2, 6:0), Kaja Kanepi - Jona Larson (6:2, 6:4) i Džejmi Hempton - Mendi Minela (6:1, 6:1).

Sem Stosur rastužila je domaće navijače iznenađujućim porazom od Soarnae Kirstee - 7:6, 6:3. Tako će Australijanci morati da se oslone na Jelenu Dokić, ne i na Jarmilu Gajdosovu. Jelena je lako pobedila Anu Čekvetadze sa 6:2, 6:1, dok je Jarmila doživela eliminaciju od Marije Kirilenko - 6:4, 6:2.

Anastasija Pavljučenkova imla je problema sa Klarom Zakopalovom samo u prvom setu koji je rešila tek u taj-brejku, a u drugom je već zaigrala na očekivanom nivou (6:1). Rumunka Irina-Kamelija Begu loše je otvorila meč sa Karlom Suarez Navaro, a u drugom je zahvaljujući samo dve slabe provene došla do poraza (6:1, 7:5).

Dominika Cibulkova pobedila je najbolju drugaricu i saigračicu iz reprezentacije Slovačke Magdalenu Ribarikovu sa 6:3, 6:1, dok je Mađarica Greta Arn gubila sa 4:1 od Rebeke Marino, da bi onda Kanađanka doživela veliki pad u igri izgubivši sa 6:4, 6:2.

Vanija King dobila je Katerinu Bondarenko sa 7:6, 6:3 a Lusi Hradecka ubedljivo je eliminisala Evgeniju Rodinu sa 6:3, 6:1. Roberta Vinči ubedljivo je pobedila Rumunku Kadantu sa 6:0, 6:1, a slično je odigrala i njena prijateljica Sara Erani, koji je trijumfovala nad Ruskinjom Savinjuk -6:2, 6:1.

Švajcarkinja Stefani Fegele napravila je velike probleme Sabini Lisicki, koja je tek u trećem setu morala da preokreće 4:3 na 6:4 u njenu korist (6:2, 4:6, 6:4). Amerikanka Sloun Stivens lako je savladala Španjolku Soler-Espinozu sa 6:4, 6:2.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.