Australian Open: Izvučeni parovi, Nadal na Federer, Đoković na Murraya

Izvučeni su parovi na Australian Openu 2012. Rafael Nadal i Roger Federer se naleze u istoj strani žrijeba, dok su na drugoj strani žrijeba Novak Đoković i Andy Murray.

Novak Đoković igraće u prvom kolu Australijan opena sa Paolom Lorencijem iz Italije, odlučeno je žrebom u Melburnu.
Ukoliko savlada Lorencija, naredni Đokovićev rival biće bolji iz okršaja Santijaha Hiralda i kvalifikanta. Projektovani Novakov suparnik u trećem kolu bio bi Radek Štepanek, a u osmini finala na putu bi trebalo da mu se nađu Endi Rodik ili Miloš Raonić.

Pre eventualnog duela sa Marreayem u polufinalu, Đoković bi u četvrtfinalu morao da dobije najverovatnije Davida Ferera, Janka Tipsarevića ili Rišara Gaskea.

Rafaelu Nadalu na putu do četvrtfinala stoje Tomi Has, Ivan Ljubičić, Felisijano Lopes (ili Džon Izner), a za plasman u četiri najbolja najverovatnije bi morao da se bori sa Tomašom Berdihom.

U četvrtini žreba u kojoj je Rodžer Federer još se nalaze Melcer, Verdasko, Dolgopolov, Del Potro, Fiš…

Od zanimljivijih mečeva prvog kola izdvajamo Rodik – Hase, Gaske – Sepi, Ljodra – Gulbis, Fiš – Miler, Kolšrajber – Monako, Majer – Lu, Tomić – Verdasko, Melcer – Karlović, Kubot – Almagro, Nieminen – Nalbandijan…

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.