Davis Cup: Novi selektor Hrvatske bivši trener Dinare Safine

Novi selektor Davis Cup reprezentacije Hrvatske je Željko Krajan, bivši trener Dinare Safine.

Krajan će tako voditi hrvatske tenisače u 1. kolu Svjetske skupine u kojem gostuju u Japanu od 8. do 10. veljače.

32-godišnji Varaždinac imao je skromnu profesionalnu karijeru. Većinu mečeva odigrao je na Futuresima i Challengerima, dok je na Touru odigrao samo 37 mečeva i upisao devet pobjeda. Najbolji rezultat u karijeri bilo mu je polufinale Umaga 2002. godine. Na Grand Slamu je nastupio tri puta i upisao sva tri poraza. Najbolji renking ostvario je u kolovozu 2002. kada je bio 88. tenisač svijeta.

U Davis Cupu upisao je jedan nastup 1998. i dva nastupa 1999. godine. Ima jednu pobjedu i dva poraza. Još je nekoliko puta bio u sastavu, ali nije ubilježio nastup.

Zbog sve učestalijih problema s ozljedama, 2005. povukao se iz profesionalnog tenisa i posvetio trenerskoj karijeri. Radio je sa Sašom Tuksarom i s nekim njemačkim juniorskim igračima. 2006. i 2007. godine igrao je tenisku ligu za jedan lokalni njemački klub, a u listopadu 2007. započeo je suradnju s Ruskinjom Dinarom Safinom.

U tom trenutku mlađa sestra Marata Safina bila je 17. tenisačica svijeta, a pod Krajanovim vodstvom ostvarila je značajan napredak i dogurala do tri Grand Slam finala (bez naslova) i pozicije broj jedan na svijetu.

U svibnju 2010. godine prekinuli su suradnju, a Safina je trenutno izvan teniskih terena jer razmišlja o eventualnom povlačenju.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.