WTA Sydney: Rezultati drugog kola

Prva i druga tenisačica svijeta odigrale su svoje prve dvoboje na australskom tlu i plasirale se u četvrtfinale.
Slovakinja Dominika Cibulkova bila je gotovo pred pobjedom nad prvom igračicom svijeta Caroline Wozniacki, no Dankinja je u posljednji tren odlučila "pustiti reket", što joj je pomoglo da se vrati iz ponora u trećem setu (4:0).

"Mislila sam da sam izgubila meč. Odlučila sam da ću igrati slobodno, ne obazirući se na rezultat. Upalilo je. Mrzim gubiti", izjavila je Wozniacki nakon "plesa po rubu".

Druga na WTA ljestvici, Petra Kvitova, gotovo je identičnim rezultatom slavila nad rumunjskom lucky loser kvalifikanticom Alexandrom Dulgheru (7:5, 3:6, 6:4). Kvitova je korak bliže naslovu koji bi joj donio prvu poziciju na ljestvici najboljih tenisačica svijeta.

Wozniacki će u četvrtfinalu odmjeriti snage s Agnieszkom Radwanskom, koja je iz turnira izbacila Andreu Petković nakon dva seta (7:5, 6:4). Kvitova će, pak, dočekati Danielu Hantuchovu, finalisticu prošlotjednog Brisbanea, koja je bila bolja u ogledu s Talijankom Schiavone (7:5, 6:1).

U preostala dva četvrtfinala susrest će se Victoria Azarenka i Marion Bartoli te Šafarova i Na Li.

Azarenka je arhivirala Jelenu Janković, koja je drugi tjedan zaredom ispala u ranoj fazi natjecanja. Francuskinja Bartoli meč s Azarenkom je zaslužila zbog slavlja nad Australkom s wild-cardom - Jelenom Dokić.

Šafarovoj je meč predala Kuznjecova pri rezultatu 6:1, 2:0 zbog neizdržljive vrućine koja ju je sprječavala da zaigra na nivou. Kineskinja Na Li pobjedom nad Chanelle Scheepers dobila je priliku suprotstaviti se Čehinji.

WTA Sydney, drugo kolo:

Caroline Wozniacki (Danska, 1) - Dominika Cibulkova (Slovačka) 7:5, 2:6, 6:4,
Petra Kvitova (Češka, 2) - Alexandra Dulgheru (Rumunjska, LL) 7:5, 3:6, 6:4,
Victoria Azarenka (Bjelorusija, 3) - Jelena Janković (Srbija) 6:4, 6:2,
Li Na (Kina, 4) - Chanelle Scheepers(Južnoafrička Republika, Q) 2:6, 6:4, 6:1,
Agnieszka Radwanska (Poljska, 7) - Andrea Petković (Njemačka) 7:5, 6:4,
Marion Bartoli (Francuska, 8) - Jelena Dokić (Australija, WC) 6:0, 6:3,
Daniela Hantuchova (Slovačka) - Francesca Schiavone (Italija) 7:5, 6:1,
Lucie Safarova (Češka) - Svetlana Kuznjecova (Rusija) 6:1, 2:0 predaja Kuznjecova

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.