ATP Cincinnati : Almagro preko Karlovića u treće kolo


Ivo Karlović zaustavljen je u drugom kolu Masters 1000 turnira u Cincinnatiju. Sa 6:3, 5:7, 7:6 (2) i po treći put u isto toliko dvoboja porazio ga je 11. tenisač svijeta Nicolas Almagro.
Karlovićev prvi set protiv Almagra bio je dijametralno suprotan onom protiv Mayera dan prije. Tada je Ivo prvi set osvojio s dva breaka, a danas ga je na jednaki način izgubio. Tada je protiv servisa osvojio 17 poena, a danas samo jedan! Tada je imao 79% prvog servisa, a danas skromnih 53%. Almagro je servirao briljantno (82% prvog servisa) i za samo 26 minuta napravio pola posla na putu do trećeg kola.
No, ona druga polovica posla bila je kudikamo teža. Drugi set donio je znatno izjednačeniji omjer snaga na terenu. Almagro je ušao u krizu servisa, a Karlović se u tom segmentu polagano dizao. I jedan i drugi s lakoćom su držali svoje servise, no Španjolac je u šestom gemu propustio svoju jedinu break priliku.
I onda, u 11. gemu, kao grom iz vedra neba stigao je Karlovićev prvi break u meču za vodstvo 6:5. Almagro je imao odličnu priliku za ekspresan uzvrat, imao je ukupno tri break lopte u sljedećem gemu, no "Div sa Šalate" anulirao je sve tri i poravnao meč.
U trećem setu oba su tenisača servirala odlično i nisu dopustili ni jednu breakpriliku suparniku. Almagro je osvojio tri poena više protiv servisa, no pobjednik se odlučio tek u 13. igri u kojoj je Španjolac ipak slavio s premoćnih 7:2.
Karlović je meč završio sa solidnih 66% prvog servisa i 21 asom, no posebno u oči upada podatak od samo 13 od 35 osvojenih poena poslije drugog servisa. Almagro je, pak, na servisu tijekom cijelog meča držao konstantu te je na njemu ukupno izgubio samo 19 poena. Imao je 60% prvog servisa (16 asova), iza kojeg je osvojio čak 87% poena (45/52).
Usprkos porazu, Karlović se iz turnira u turnir sve više diže u formi i imamo se pravo nadati pokojoj njegovoj pobjedi i na US Openu.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.