ATP Montreal: Đoković bolji od Čilića

Marin Čilić nije uspio napraviti novo iznenađenje te je poražen u večerašnjem duelu sa prvim reketom svijeta Novakom Đokovićem. Đoković je posle nešto više od 90 minuta igre eliminisao Marina Čilića sa 7:5, 6.2 po setovima i tako šesti put uzastopno poedio Hrvata. Rival u četvrtfinalu Đokoviću će biti bolji iz duela Viktora Troickog i Gaela Monfisa.

Đoković nije imao previše problema da osvoji prvi gem iako je prepustio rivalu dva poena. Na prvom servisu rivala napao je Čilićev bekend, uz malo sreće stigao do 30:30, ali ne i do brejk šanse pa je Hrvat izjednačio na 1:1.

Čilić je potom pokušao da uđe u seriju dugih poena sa Đokovićem, ali nije mogao da parira Novaku na osnovnoj liniji pa je prvi reket sveta rutinski stigao i do 2:1. Srbin takođe nije uspeo da stigne do brejk šanse jer je Čilić odlično servirao za 2:2.

Pošto je ponovo bez problema osvojio novi gem na svoj servis, Đoković je u šestom konačno imao priliku da izbori brejk loptu. Ipak, u ključnom trenutku je pogriješio, pa se Čilić izvukao i posle solidnog servisa zadržao egal.

Ni u naredna četiri gema nije bilo promena, oba igrača su uz blage padove sigurno čuvala svoj servis pa je posle 42 minuta igre bilo 5:5. Đoković je nastavio da strpljivo čeka grešku rivala i svoju šansu, a onda je stigla u najboljem mogućem trenutku.

Čilić je servirao za ostanak u setu na 6:5 za Novaka, pogrešio je u ključnom momentu, Đoković je stigao do prve brejk šanse koju je odmah iskoristio i dobio prvi set 7:5.

Osvojen set donio je mnogo veću sigurnost Đokoviću koji je odmah na startu drugog pokazao da bi mogao lako da privede meč kraju. Rano je stiga do dvije brejk šanse, ali nije bilo oduzetog servisa do 2:1 kada je Đoković iskoristio treću šansu i poveo sa 3:1, a sigurnim servisom na korak od četvrtfinala pošto je imao 4:1.

Đoković je lagano sačuvao prednosti, a onda na 5:2 lepim udarcem pogodio liniju za dve meč lopte. Nije iskoristio ni jednu poslavši obje u atu, ali je odmah stigao do treće.

Nju mu je u brejk pretvorio Marin Čilić sa duplom servis greškom, pa se prvi reket svijeta posle nešto više od sat i po vremena igre plasirao se u četvrtinale Mastersa u Montrealu sa 7:5, 6:2.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.