ATP Montreal: Đoković siguran na startu

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković s uspjehom je počeo svoj nastup na Rogers Cupu u Montrealu. Nakon što se direktno plasirao u drugo kolo večeras je srpski teniser obezbjedio i treće kolo sigurnom pobjedom nad ruskim teniserom Nikolajom Davidenkom.

Duel prvog i nekada trećeg igrača svijeta počeo je veoma agresivnim razmenama udaraca već u uvodnom gemu. Novak je počeo sa dvije neiznuđene greške, a nakon toga je dobio četiri vezana poena, uključujući i sjajan treći kada je odigrao prelep polu-volej.

Davidenko je u duel sa novim svjetskim brojem jedan ušao punim intenzitetom, sjajno se kretao na startu, slao je većinu udaraca uz osnovnu liniju i to mu je već u trećem gemu donijelo brejk bez izgubljenog poena.

Imao je u narednom gemu Đoković dvije vezane prilike za ribrejk, ali Rus je odigrao nekoliko odličnih poena na mreži i potvrdio je stečenu prednost (3:1). Pored toga što je Davidenko bio očigledno inspirisan, Đoković je imao puno problema i sa servisom, pa je Rus u petom gemu napravio još jedan brejk i poveo sa velikih 4:1.

Novak nije bez razloga trenutno ubedljivo prvi teniser svijeta, a to je potvrdio i u nekoliko narednih gemova. Odmah je vratio jedan brejk, a onda je u desetom gemu, kada je Davidenko servirao za set, vratio i drugi. To je defitivno slomilo Dadvidenka koji se u 12. gemu našao u teškoj situaciji. Spasao je dvije set lopte, ali treću nije, pa je prvi dio ipak pripao srpskom teniseru.

Način na koji je izgubio prvi set definitivno je ostavio traga na Davidenku koji je počeo sve više da griješi, pa je Đoković napravivši brejk već na startu drugog seta poveo sa 3:0. Đoković je u četvrtom gemu ponovo oduzeo servis protivniku, ali Rus se nije predao, vratio je odmah jedan brejk i smanjo je na 4:1.

Ipak, preostala dva gema pripala su Đokoviću koji je tako svoju vladavinu u svjetskom tenisu počeo pobedom.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.