ATP Montreal:Đoković u polufinalu

Prvi reket svijeta se pobjedom nad petim nositeljem Gaelom Monfilsom plasirao u polufinale Rogers Cupa koji se igra u Montrealu. Đoković je bio sjajan i pobjedu ostvario za svega 73 minute igre. Rezultat je glasio 6-2 i 6-1 po setovima.

U duelu sa Monfisom Đoković je još jednom potvrdio zašto je trenutno apsolutni kralj tenisa. Počeo je nešto slabije, ali je onda zaigrao tenis sa druge planete i počistio je Francuza dobivši deset od poslednjih 11 gemova.

Zanimljivo je da je nevjerovatna Novakova serija počela upravo pobjedom protiv Monfilsa u Dejvis kupu, a srpski teniser sada u međusobnim duelima vodi sa 7-0. U polufinalu Novak će igrati protiv J.W. Tsonge koji je savladao Nicolasa Almagra sa 2:0.

Đoković je duel sa Francuzom počeo kao i prva dva meča na ovom turniru. Imao je Monfils već u prvom gemu brejk loptu, nije je iskoristio, ali je u četvrtom gemu Novak propustio još bolju priliku. Imao je tri vezane prilike za brejk, ali uslijedili su strahoviti servisi Monfilsa i rezultat je izjednačen (2:2).

Novak je lako dobio svoj servis gem a onda je ušao u 'zonu', napravio je dva brejka za desetak minuta i počistio Monfisa sa 6:2.

Kraj prvog nagovjestio je ono što će se dogoditi u drugom setu. Francuz je u nekoliko navrata bacao reket iz nemoći, na kraju se i smijao, a Novak je igrao na nevjerovatnom nivou svo vrijeme. Srpski teniser u jednom trenutku je imao seriju od 21-5 u poenima, a meč se u finišu pretvorio u šou koji je Monfils započeo, a Novak prihvatio.

Uspio je Monfils da dobije jedan gem, uspio je da napravi i nekoliko spektakularnih poteza, ali to je bilo sve. Đoković je forhend paralelom završio meč posle sat i 13 minuta.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.