ATP Montreal : I Tipserević u polufinalu

Janko Tipsarević plasirao se u polufinale Mastersa u Montrealu. Bio je bolji od sedmog nosioca Tomaša Berdiha sa 6:4, 6:4, ovo je Tipsereviću najbolji plasman u karijeri na jednom Mastersu, njegovo prvo polufinale.
Bio je ovo treći međusobni duel Srbina i Čeha i treća pobeda Tipsarevića koji bez dileme u Kanadi igra najbolji tenis u karijeri i sasvim zasluženo će od ponedeljka prvi put u karijeri biti među najboljih 20 tenisera sveta.
Berdih je bolje počeo meč, bio je bolji i u većem delu prvog seta, ali Tipsarević je sačekao svoju priliku, dobio je prvi set, a onda je dominantnom igrom u drugom došao do trijumfa. Iako nije servirao toliko dobro kao u meču sa Dodigom, servis je Janka služio i protiv Berdiha, i to u situacijama kada mu je najviše trebao, kod brejk lopti Čeha. 

Već u uvodna tri gema bilo je jasno koliko će Tipsareviću biti teško. Čeh je dobio svih pet poena kada bi ubacio prvi servis, pa je tako pritisak prebacio na srpskog tenisera. U četvrtom gemu Čeh je došao do tri vezane brejk prilike, ali usledila je kanonada Janka koji je odličnim servisima dobio pet vezanih poena i izjednačio na 2:2. 

To međutim nije uticalo na servis Berdiha koji je i treći gem lako rešio u svoju korist. Pravo niotkuda je Tipsarević došeo do prve brejk lopte na meču. U sedmom gemu Berdih je imao 40:15, ali je sledeća tri poena izgubio. Imao je Janko i drugi servis kod brejk lopte, ali je poslao lagan forhend u mrežu i Berdih se izvukao. 

Čeh je u prvom setu igrao bolje, ali Janko je, iako u pomalo podređenom položaju, u svakoj tesnoj situaciji igrao veoma odlučno i hrabro. Tako je dobio osmi gem, a onda je u devetom pokazao da je u sjajnoj formi. Stigao je nekoliko veoma teških lopti, došao je do tri vezane brejk prilike i već prvu je pretvorio u gem i vođstvo od 5:4. Gem u kojem je servirao za prvi set Janko je počeo odlično, poveo je sa 30:0, ali onda je odservirao dve vezane duple servis greške i Berdih je stigao do brejk lopte. 

Nije Janko dozvolio ribrejk, uspeo je da ostane smiren i novim as udarcem reši set u svoju korist. 

Drugi set počeo je sa dva gema koja su išla uz servis, a onda je Tipsarević ponovo izvršio pritisak na servis protivnika, sačekao je nekoliko grešaka Čeha iz forhenda i napravio novi brejk. Do kraja meča Tipsarević je pokazao novu osobinu. Odigrao je fantastično sve servis gemove i bez ikakvih problema je došao do najveće pobede u karijeri.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.