ATP Montreal: Ivo Karlović u trećem kolu

Ivo Karlović je u večerašnjem meču uspio pobijediti nijemca Philipa Petzschnera sa 2-1 po setovima i tako prvi put nakon maja mjeseca ove godine uvezati dvije pobjede na jednom turniru.

Nakon što je u prvom kolu nadoknadio gubitak prvog seta i potom slavio u tie breaku trećeg seta protiv Argentinca Juana Monaca, na identičan je način apsolvirao i Nijemca Philippa Petzschnera (80.). Poslije dva sata i 55 minuta velike borbe Karlović je slavio 6:7 (0), 7:6 (2), 7:6 (6).

U prvom setu Karlović je djelovao dobro na servisu i svom suparniku nije dopustio niti jednu break priliku. Na reternu je, pak, bio opasniji od Petzschnera te je upravo on bio taj koji je imao jedinu break loptu u setu. Nije ju uspio iskoristiti, a u tie breaku se raspao baš kao protiv Juana Monaca u prvom kolu. Tada je uhvatio dva poena, a sada - nijedan.

Drugi set donio je znatno drukčiju sliku, pogotovo iz Karlovićeve perspektive. Naime, upao je u krizu servisa, što je Petzschneru, koji inače ima vrlo dobar retern, omogućilo nekoliko šansi za break. Ukupno ih je u prva četiri Karlovićeva servis gema Nijemac propustio četiri, ali nekako je baš u tim najneugodnijim situacijama Ivo uglavnom izvlačio svoje najbolje servise.

Što je set odmicao kraju, to je i Karlović, koji na ovom turniru nikada ranije nije dosegao treće kolo, počeo sve više prijetiti Petzschnerovu servisu, a najbliže breaku bio je u 11. gemu na 15-30. Ipak, osjetno bolja igra našem se tenisaču isplatila u 13. igri, u kojoj je rano poveo s 3:0. Kada je kod 3:1 napravio novi mini-break, stvar je bila riješena, a konačan rezultat bio je 7:2.

Do petog gema odlučujućeg seta nije bilo breakova, a onda smo vidjeli dva uzastopna. Prvi je udarac zadao Petzschner, koji je oduzeo servis Karloviću, no ovaj mu je odmah uzvratio iako je Nijemac imao dvije gem lopte.

U treći tie break Karlović je ušao furiozno i s dva mini-breaka stigao u naizgled dobitnu situaciju - 3:0 uz dva servisa. Petzschner je, međutim, uspio nadoknaditi jedan izgubljeni servis i približiti se na 4:3. Ivo je potom osvojio oba svoja servisa, no da drama bude upotpunjena, Petzschner je spasio sve tri. Ipak, onu četvrtu, kod 6:7, nije uspio.

Tako je Karlović u njihovom petom međusobnom dvoboju stigao do treće pobjede, a u osmini finala odmjerit će snage sa sedmim nositeljem Tomašom Berdychom.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.