ATP Montreal: Monfils bolji od Troickog

Sedmi reket svijeta, Francuz Gael Monfils kasno sinoć pobijedio je srpskog tenisera Viktora Troickog sa 2-1 po setovima.Troicki je imao nekoliko meč lopti protiv Francuza Gaela Monfilsa, ali je sedmi igrač svijeta slavio sa 3:6, 7:6(0), 7:6(5) i izborio duel sa Novakom Đokovićem u četvrtfinalu.

Francuz je lako dobio prvi gem u meču, međutim, Troicki se odmah probudio, izjednačio, a onda stigao i do pre brejk šanse koju je odmah iskoristio za vodstvo od 2:1. Ipak, Monfils nije izgubio samopouzdanje, natjerao je Troickog na dužu razmjenu udaraca i odmah stigao da uzvrati brejkom.

Za razliku od ranijih mečeva ova dva igrača nisu mogla da se pohvale sigurnom igrom na svoj servis pa je Troicki odmah stigao do novog brejka, drugog vezanog za novu prednost u prvom setu, 3:2. Ovaj put drugi reket Srbije uspio je da sačuva svoj servis i prvi put na meču stekne dva gema prednosti.

Nastavio je Troicki sa sjajnom igrom, lako zadržao prednost do 5:3, a onda ima više strpljenja od Francuza i trećim brejk poenom osvojio prvi set sa 6:3.

Usledila je žestoka borba u sledećem setu. Troicki nije uspeo da stigne do brejka, Monfis je imao dvije šanse ali se oba puta Troicki. Na kraju je poveo 5:4 i čekao da pritisak slomije rivala. To se nije dogodilo, pa je Francuz sjajnim serivsom ponovo izjednačio.

Troicki je dobio i sljedeći gem na svoj servis, a onda je konačno stigao do prve brejk lopte u drugom setu. Monfils se dbranio, da onda je Troicki sjajnim volejom stigao do nove meč lopte.

Nije iskoristio ni dugu šansu, ali mu je Francuz udarcem u mrežu dao novu. Ni to nije bilo dovoljno Troickom, a četvrta uzastopna bi bilo previše. Monfils je stigao do 6:6 i taj-brejka.

Troicki je očajno odigrao nekoliko startnih poena, izbacivao je loptice u aut, pa je Monfils nastavio da dominira u finišu seta, poveo je 5:0 i za nešto više od pet minuta sa 7:0 u taj-brejku dobio set za 1-1.

I u trećem setu vladala je velika borba za svaki poena. Za razliku od prethodnog, sada je Troicki uspjevao da stigne do brejk šansi, imao je čak šest u prvih sedam gemova (tri u sedmom), i  iskoristio je tu šestu te konačno poveo sa 4:3. Troicki je potom odigrao jedan od najboljih gemova u meču i poveo sa 5:3.

Nekoliko njegovih grešaka omogućile su Monfilsu da smanji na 5:4, ali je srpski teniser imao servis za meč i plasman u četvrtfinale. Uslijedio je rat nerava, koji je dobio Francuz, Troicki je propustio novu šansu jer je dozvolio rivalu da brejkom izjednači (5:5), a potom sigurnim servisom on preuzme kontrolu nad rezultatom (6:5).

Troicki nije potpuno pao, osvojio je sledeći gem i on ovaj put izborio taj-brejk. Međutim, da je specijalista za ovaj segment igre ponovo je pokazao Monfils koji je ponovo ekspresno poveo 4:1, brzo je stigao do tri meč lopte, ali se Troicki nije predavao pa je smanjio na 6:5. Međutim, u ključnom trenutku Troicki nije imao dovoljno samopouzdanja pa ni 19. put nije savladao igrača iz Top 10 ATP-a.

Monfis je ssa 7:5 dobio i drugi set u taj brejku i izborio duel sa Đokovićem.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.