ATP Montreal: Troicki bolji od Isnera

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u treće kolo ATP turnira u Montrealu nakon večerašnje pobjede nad Johnom Isnerom sa 2-1 po setovima.

Bo je to drugi duela Troickog i Isnera u samo nekoliko dana i osveta srpskog tenisera za poraz u četvrtfinalu Vašingtona.

U borbi za četvrtfinale Viktor će igrati protiv petog nosioca Gaela Monfisa. Biće to njihov prvi međusobni duel.

Troicki je protiv Isnera pokazao zašto posle US opena može lako i do plasmana u Top10. Iskoristio je četiri od pet brejk lopti što je protiv Amerikanca izuzetno važno i uspio je da mu uzvrati za nedavni poraz u Vašingtonu.

Srpski teniser sjajno je vraćao servise, pa je Amerikanac imao samo 63% osvojenih poena posle prvog i 46% posle drugog servisa. U prvom setu Troickom je bila dovoljna samo jedna brejk lopta da dobije set, u drugom je Izner potvrdio sjajnu formu na sjevernoameričkoj turneji, ali u trećem nije imao šanse.

Viktor je u trećem setu zagospodario terenom, nije protivniku pružio nijednu priliku za brejk i rutinski je riješio meč u svoju korist. Troicki je trenutno 15. igrač sveta, a na Mastersima u Kanadi i Sinsinatiju, kao i na US openu prošle godine je ispao već na startu, pa sada ima odličnu priliku da napreduje još više.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.