ATP Washington: Llodra predao meč

Na ATP turniru u Washingtonu čiji je nagradni fond 1,4 miliona dolara igraju se mečevi 2. kola. Francuski teniser Michael Llodra, deseti nositelj ATP turnira u Washingtonu, koji se igra za nagradni fond od 1,4 milona dolara, predao je meč drugog kola Bugaru Grigoru Dimitrovu. Francuz se nakon 3:4 u prvom setu morao povući, pa je nepostavljeni bugarski teniser neočekivano ušao u četvrtfinale.

Ostali nositelji prošli su prema planu. Monfils je u dva seta nadigrao Sweetinga, slično kao Tursunov Cipollu i Tipsarević Berrera. Nešto više muke imao je Baghdatis u duelu sa Indijcem Devvarmanom, posebno nakon što je drugi set izgubio sa 0:6, ali je na kraju ipak ostvario trijumf.

2. kolo:
Gael Monfils (Fra/1) - Ryan Sweeting (SAD) 6:3, 7:6 (3), Thomaz Bellucci (Bra/12) - Tommy Haas (Njem) 7:6 (3), 3:6, 6:3, Grigor Dimitrov (Bug) - Michael Llodra (Fra/10) 4:3, predaja, Marcos Baghdatis (Kip/7) - Somdev Devvarman (Ind) 6:2, 0:6, 7:5, Dmitri Tursunov (Rus/15) - Flavio Cipolla (Ita) 6:1, 6:4, Janko Tipsarević (Srb/6) - Michael Berrer (Njem) 6:3, 6:4.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.