Murray poražen u prvom nastupu u Montrealu

U drugom kolu ATP turnira u kanadskom Montrealu desilo se veliko iznenđenje. Četvrti reket svijeta, britanac Andy Murray poražen je od 35. na ATP listi, južnoafrikanca Kevina Andersona sa 6-3 i 6-1.

Sjajnom 25-godišnjem serveru iz Južne Afrike trebalo je samo 69 minuta da deklasira četvrtog nositelja turnira i četvrtog tenisera svijeta. U drugom setu Anderson je oduzeo Murrayju tri od četiri gema na servisu osvojivši tačno dvostruko više poena od Škota (28-14).

Poraz Murray šokirao je sve ljubitelje tenisa jer je poznato da se na tvrdoj podlozi u Montrealu dosad osjećao najugodnije. Rogers Cup je Murray jedini osvojio dva puta, prošle i pretprošle godine. Ove godine je došao u Montreal s omjerom 18-3 i namjerom da postane prvi trostruki uzastopni pobjednik u Kanadi nakon Ivana Lendla s kraja 80-ih godina prošlog stoljeća.

Na turniru više nema niti devetog nositelja, Francuza Gillesa Simona. Od njega je bio bolji njemački kvalifikant Philipp Petzschner.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.