Ako izostane s mastersa u Parizu Đoković gubi 1.6 mili. dolara

Novak Đoković biće na gubitku 1,6 miliona dolara ako izostane sa Mastersa koji je ove nedelje počeo u Parizu.
Naime, bonus za učešće na svih osam masters turnira tokom sezone iznosi dva miliona dolara, a kako je Novak već propustio turnir u Šangaju, što ga je koštalo 400.000, novi gubitak bi usledio ove nedelje.
Ukoliko odluči da zbog povrede ramena preskoči Masters u glavnom gradu Francuske, Đoković bi ostao i bez preostalih 1,6 miliona.

Prvi teniser sveta je zbog problema sa desnim ramenom bio sprečen da pruži potpuni otpor Keiju Nišikoriju na turniru u Bazelu, gde je neočekivano u četvrtfinalu zavšrio učešće.

Osvajač turnira u Švajcarskoj Rodžer Federer smatraje da novac ipak nije najbitniji.

„To je svakako veliki problem, ali on je ove godine na terenu već zaradio 10 miliona. To će biti njegova odluka. Da li je novac sve? Mislim da nije. On je već dosta napravio ove sezone, tako da to ne bi trebalo da ga brine“, istakao je Federer.

Švajcarac je dodao da Novak "svakako zaslužuje bonus, jer je pružio mnogo ove sezone što je bilo sjajno za tenis, ali da su pravila ista za sve".

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.